Diari La Veu del País Valencià
Arranca la Fira de Tots Sants 2014

RedactaVeu / Cocentaina.

La Fira de Tots Sants de Cocentaina inaugura demà divendres, 31 d’octubre, a partir de les 10:30 hores, en el Palau Comtal, la seua 668é edició. Les hores prèvies al tret d’eixida són moments de treball frenètic, muntatge, detalls… tot ha d’estar a punt per a rebre durant els tres pròxims dies als prop de mig milió de visitants que cada any acudeixen a Cocentaina.

El rector magnífic de la Universitat d’Alacant (UA) , Manuel Plomar, serà l’encarregat de llegir el Privilegi, document atorgat per Pere el Cerimoniós que donava permís per a celebrar una fira a Cocentaina i amb el que cada any s’inicia este tradicional esdeveniment. El rector, Manuel Palomar va assenyalar al conèixer la seua elecció com a pregoner de la Fira “para mi, que ben sovint he acudit a la cita anual d’esta Fira com a visitant, és un gran orgull haver entrat a formar part de la història del poble de Cocentaina i de les seues gents als que sempre mostraré, per tot açò, la meua més sincera gratitud i afecto“.

A continuació la Presidenta de la Diputació d’Alacant, María Luisa Pastor, serà l’encarregada d’inaugurar oficialment la Fira de Cocentaina 2014.

A més del rector de la UA, han confirmat la seua assistència a la inauguració de la Fira una llarga llista d’autoritats, entre les que destaquen, les directores generals de Comerç i Consum, i Cultura, Silvia Ordiñaga i Marta Alonso, respectivament. El coordinador general d’Esquerra Unida, Cayo Lara, la diputada nacional del PSOE, Patricia Blanquer, el diputat autonòmic del PP i alcalde de Lorxa, Guillermo Habitatal, la diputada autonòmica del PSOE, María Vicenta Crespo, el diputat provincial del PSOE i alcalde de L’Alqueria, Jaume Pasqual i els també diputats provincials pel PSOE, Edmundo Seva i Asunción Lloréns. A més del diputat provincial del PP i alcalde de Guadalest, Enrique Ponsoda i el Subdelegat de Defensa d’Alacant, José Carlos Martínez Losada.

A més, en representació del món acadèmic estarà present la directora del Campus d’Alcoi de la UPV, Georgina Blanes, la directora de secretariat de les Seus Universitàries, Eva Valero i la secretària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Verónica Cantó.

A l’acabar l’acte inaugural les principals autoritats atendran als mitjans de comunicació en el Pati d’Armes del Palau Comtal, abans de començar la visita institucional de la Fira.

Prop de 140.000 metres quadrats d’aparcament, més de 130.000 metres quadrats d’exposició comercial i 900 expositors són algunes de les xifres més destacades de la Fira de Cocentaina 2014. Enguany s’ha incidit a augmentar els punts d’informació, portant-los als aparcaments, perquè el visitant puga rebre tota l’ajuda que necessite des del minut zero de la seua arribada. Encara que des de l’organització de fira es recomana preparar el viatge abans d’eixir. Per a això es pot consultar la web www.turismococentainacom, o descarregar-se l’app Fira de Cocentaina on trobaran informació detallada.

Comparteix

Icona de pantalla completa