Diari La Veu del País Valencià
La Nova Muixeranga d’Algemesí vol fer història a Catalunya amb la Sisena
Redactaveu / Algemesí

El repte: tractar d’alçar una Alta de Sis. L’hora: les 19.30h. El lloc: la plaça de Santa Maria de Vilafranca del Penedès. La Nova Muixeranga d’Algemesí participarà aquest dissabte a les Festes de Vilafranca del Penedès, on tractarà d’alçar una Alta de Sis. El desafiament dels muixeranguers valencians en una ciutat on les construccions humanes es viuen en la seua màxima expressió, suposa “un dels fets de major responsabilitat de la nostra història per deixar ben alt el nom d’Algemesí”, asseguren des de la colla muixeranguera de La Ribera.

“Aquesta actuació és una de les més importants de la nostra història pels reptes que suposa, tant socials com tècnics. D’una banda, la responsabilitat de deixar ben alt el nom d’Algemesí amb als Xicots de Vilafranca d’amfitrions” i on també hi participaran els Falcons de Vilafranca, amb qui faran una actuació conjunta, a les 19.30h, a la plaça de Santa Maria, davant l’església del mateix nom.
D’altra banda, per la gran quantitat de gent necessària per fer un somni realitat, que no és altre que alçar per primera vegada en la història l’Alta Sis fora de terres valencianes.

La Nova Muixeranga accepta aquest repte, apunta, “després d’estar passant per un gran moment d’expansió, sent la muixeranga més activa i amb més mèrits que difon el patrimoni valencià fora de les nostres terres”. En aquest sentit recorda l’actuació inoblidable del passat mes de juny a la Trobada de Muixerangues d’Algemesí i, més recentment, a les festes de la Mare de Déu de la Salut, “amb una marea verda de gairebé 300 membres pels carrers d’Algemesí”.

Xicots de Vilafranca.

Els Xicots de Vilafranca ja van estar a la Trobada d’Algemesí, “enfortint uns lligams, vertebradors d’un territori, que comparteix alguna cosa més que la llengua”, recorden.

El desafiament de la Sisena

El desafiament de la Sisena -que així anomena la Nova a l’Alta de Sis- “ha despertat expectació als dos indrets del Sénia”. D’una banda, castellers de diversos pobles de Catalunya, així com diferents mitjans de comunicació, han confirmat l’assistència a l’històric moment. També hi serà el mateix alcalde de la ciutat del Penedés.

D’altra banda, a Algemesí, han estat convidats tots els membres de la Corporació Municipal, amb l’equip de govern i partits de l’oposició. Alguns d’ells ja han confirmat la seua assistència. Altres veïns d’Algemesí, tot i no ser muixeranguers, també han mostrat interés per no perdre’s aquest moment històric.

Comparteix

Icona de pantalla completa