Diari La Veu del País Valencià
Toni Cantó: ‘Valencià i català són dues llengües diferents’
RedactaVeu / València.

El cap de llista per UPyD a la Presidència de la Generalitat Valenciana, l’exactor valencià Toni Cantó (1965), al ser preguntat per si valencià i català són la mateixa llengua, respon que són dues llengües diferents.

En concret, en la seua contestació a la pregunta formulada per un periodista del diari El Mundo, diu: “No, valencià és una llengua diferent al català i vivim a la Comunitat Valenciana”. Acte seguit, i al ser inquirit per si n’està convençut malgrat el criteri científic, Cantó respon que “el valencià és una llengua i el català és una altra. I en aquest tema estic molt tranquil amb el que dicta el nostre Estatut, jo em regisc per les lleis. Però per sobre de tot cal deixar d’utilitzar la llengua per a barallar-se”.

En altre moment de l’entrevista, Toni Cantó sosté, entre altres, que no forma part de la ‘casta’ perquè “em considere gent corrent que ha deixat la seua professió temporalment” ja que “em vaig ficar en política per a intentar que des de dins les coses canvien”; que “estem per garantir l’escolarització en ambdues llengües”; que “Canal 9 no reobrirà en 2015 i qui ho diga menteix” i que “amb els recursos que tenim em conformaria amb una desconnexió de RTVE ampliada”.

Comparteix

Icona de pantalla completa