Diari La Veu del País Valencià
Plataforma per la Llengua, en contra de la Llei de Senyes d’Identitat

RedactaVeu / València.

La Plataforma per la Llengua reclama la retirada del projecte de llei que contempla la creació de l’Observatori de les Senyes d’Identitat Valencianes. La Plataforma s’afegeix així a la denúncia que fan altres entitats i institucions, entre les quals hi ha totes les universitats valencianes.

La Plataforma per la Llengua denuncia una vegada més la intenció del govern del País Valencià d’acabar amb la unitat lingüística tal com va demostrar posant la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana, que defensa el secessionisme lingüístic, al capdavant de l’Observatori de Senyes d’Identitat Valencianes. L’Acadèmia Valenciana, que és l’òrgan de referència normatiu segons l’Estatut d’Autonomia, no formarà part d’aquest Observatori.

Davant la intencionalitat del govern valencià, la Plataforma per la Llengua denuncia que “negar la unitat de la llengua no té cap base científica” i que “independentment del nom que se li done habitualment a cada territori, la unitat de la llengua catalana és un fet universalment reconegut per la romanística i la filologia mundials”.

Comparteix

Icona de pantalla completa