Diari La Veu del País Valencià
EUPV denuncia que RTVV gastà més de 360M€ fora de pressupost
Leo Part / València

El portaveu adjunt d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) en les Corts, Ignacio Blanco, ha comparegut aquest dijous en una roda de premsa en què ha donat a conéixer les despeses sense consignació de RTVV durant el període 2000-2013 i que ascendeixen a més de 360 milions d’euros.

Segons Blanco, “estem parlant de més de 360 milions d’euros gastats fora de pressupost per autoritzacions dels directors generals Villaescusa, Pedro Garcia i Jaraba”. El parlamentari d’Esquerra Unida ha indicat: “Jo crec que qualsevol persona se n’adona de la desproporció, de la barbaritat i indecència d’aquest tipus de fet”.

“El PP –ha assegurat Blanco durant la seua compareixença davant els representants dels mitjans de comunicació- utilitzava RTVV en lloc de per a donar informació plural, objectiva i de qualitat, en lloc de per a promocionar la nostra llengua i cultura, per a fer-nos un país de primera, l’utilitzava per a finançar les seues xarxes, el seu clientelisme i els seus negocis”.

A més, ha anunciat que EUPV posarà aquest assumpte en mans de la Justícia “on ja hi ha obert un cas a través dels dos sindicats que van presentar denúncies a la Fiscalia”: d’una banda CGT, amb qui Esquerra Unida ha col•laborat en aquestes sol•licituds de documentació, i d’altra banda el sindicat CCOO.

“Esperem que la Fiscalia i el jutjat de Paterna tinguen en compte aquesta informació i la que puga aconseguir-se més endavant per a poder delimitar les responsabilitats penals de les persones que ja estan imputades”, ha apuntat el també candidat a les Primàries d’EUPV, juntament amb Marga Sanz. A més, ha expressat la seua confiança en que “se substancien responsabilitats polítiques on toca, que és en les Corts Valencianes”. En aquest sentit, ha anunciat que la seua formació “tornarà a demanar una comissió d’investigació sobre la gestió econòmica de RTVV”.

Ignacio Blanco, aquest dijous durant la roda de premsa.

L’escàndol ‘colossal’ dels 8M€ pels drets de les mascotes

Pel que fa als pagaments de RTVV pels drets de les mascotes del Vila-real CF, el València CF i el Llevant UD, el parlamentari d’Esquerra Unida ha indicat: “Aquests pagaments es fan per a finançar de manera fraudulenta els clubs de futbol. És una manera de blanquejar subvencions que es fan sense concurs públic, que no responen a cap criteri perquè a més són de diferent import, en funció que siga el Vila-real CF, el València CF o el Llevant UD, i se signa com a dret d’explotació comercial d’unes mascotes a les quals no se’ls trau cap rendiment”.

“És més –ha afegit Blanco-, ni tan sols s’usen mai per RTVV. És un escàndol de dimensions colossals, sobretot a nivell de responsabilitat política i ètica”.

“Paguen per uns ninotets, perquè al final són ninots, més de 8 milions d’euros per res. En el fons, la cosa es tradueix que se li està donant uns diners gratis als clubs de futbol amb una certa contraprestació personal, i són les entrades per a veure els partits del València CF o del Vila-real CF en els llotja, segurament molt còmodes, fumant-se un puro”.

Per a Blanco, aquest fet és “indecent”. “I no és el primer cas, perquè ja hem conegut els patrocinis de les samarretes per part de l’Aeroport de Castelló, de l’Agència Valenciana de Turisme, de la Ciutat de les Arts i les Ciències o de la Ciutat de la Llum. És a dir, el govern del PP de la Generalitat Valenciana es va dedicar a finançar els clubs de futbol per moltes diverses vies, i una d’elles era les mascotes”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa