Diari La Veu del País Valencià
Més hores en castellà a les línies en valencià

RedactaVeu / València.

La tradicional línia d’immersió lingüística en valencià s’haurà de revisar el proper curs. Així ho ha anunciat la Conselleria d’Educació, que el curs 2014/2015 pretén incloure en el Decret de Plurilingüisme una disposició addicional que obligue els centres a afegir una assignatura no lingüística en castellà.

Fins ara al País Valencià el Programa d’Ensenyament en Valencià (PEV) i el Programa d’Immersió Lingüística (PIL) admetien un ensenyament complet en valencià, com el model que hi ha a Catalunya, i només s’impartia en castellà la classe de llengua castellana.

Ara però, la Conselleria ha anunciat que cal complir la Llei Orgànica per la Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) en els cursos de primària en els que encara no siga obligatori aplicar el plurilingüisme. Així doncs, aquesta disposició addicional afectarà d’entrada els cursos de primària, que progressivament hauran d’acabar aplicant aquest Decret de Plurilingüisme.

La Conselleria sosté que hi ha centres on el valencià és la llengua vehicular en totes les matèries no lingüístiques i que això xoca amb la LOMCE, pensada sobretot per debilitar el model d’immersió en valencià i garantir assignatures no lingüístiques impartides en castellà.

Comparteix

Icona de pantalla completa