Diari La Veu del País Valencià
Rus impulsa la seua televisió que ‘cobrirà el buit’ de RTVV

RedactaVeu / EP / València.

La Diputació de València promourà la posada en marxa d’un canal de televisió que oferirà una programació basada en informació, cultura, història i tradicions de la demarcació amb la finalitat de “cobrir el buit creat arran del tancament de Radiotelevisió Valenciana (RTVV)”.

Així ho han confirmat fonts de la corporació, que han comentat que en breu –es preveu que demà mateix– es publiquen al Butlletí Oficial de la Província les condicions d’aquest concurs públic, mitjançant el qual s’adjudicarà un contracte per la prestació d’un servei informatiu audiovisual.

El preu de licitació serà de 3,2 milions d’euros (IVA inclòs), i entre els requisits tècnics figurarà que els candidats tinguen una cobertura del 95 per cent al territori de la demarcació de València, i que la major part de la programació, un 90 per cent, estiga feta en valencià.

Des de la institució han recalcat que l’objectiu d’aquesta iniciativa és oferir un servei “que la gent ha demanat des del tancament de la ràdio i la televisió públiques valencianes”, que va decretar la Generalitat en argumentar que no podia pagar el servei després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià que va anul·lar l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que havia suposat l’acomiadament de més d’un miler de treballadors.

Esports, tradicions i informatius

En aquesta línia, han comentat que el canal impulsat per la Diputació de València acollirà continguts informatius i altres referits a les festes i activitats culturals de la demarcació, així com esports, dades meteorològiques, ‘bous al carrer’ i esdeveniments musicals, entre d’altres.

Des que es va produir la liquidació de RTVV, el president de la Diputació de València i del PP en aquesta demarcació, Alfonso Rus, ha mostrat en reiterades ocasions el seu interés en impulsar un servei de televisió. Per exemple, el desembre de 2013 va anunciar que la corporació provincial donaria suport econòmic a la televisió local, comarcal o autonòmica que decidira programar la sèrie ‘L’Alqueria Blanca’, que va aconseguir un gran èxit d’audiència mentre es va emetre a Canal 9.

Rus va ressaltar llavors el seu compromís amb la difusió del valencià a través dels mitjans de comunicació i d’una producció que “ha triomfat” entre els valencians.

Al mateix acte, el dirigent del PP i alcalde de Xàtiva va assenyalar que, davant el buit que ha deixat el tancament de RTVV pel que fa a la informació dels pobles de les comarques de València, existia la possibilitat que la institució elaborara programes de televisió que es difondrien a través de les cadenes comarcals o locals per donar a conéixer, en valencià, els municipis, els seus costums, els seus alcaldes, i esports autòctons com la pilota, amb la finalitat que aquests trets identitaris “no es perderen”, va dir.

Comparteix

Icona de pantalla completa