Diari La Veu del País Valencià
ACPV anuncia que no podrà reobrir les emissions de TV3
RedactaVeu / València

Al gener, el Govern espanyol va informar Acció cultural del País Valencià (ACPV) que havia obert un expedient sancionador a aquesta entitat a instàncies del Govern espanyol per les emissions de Catalunya Ràdio al País Valencià, la qual cosa “va obligar a tancar aquestes emissions sota l’amenaça que si no ho féiem la multa podia arribar a ser d’un milió d’euros”.

Ara i “després de gairebé un any de recursos i al•legacions”, finalment “el Ministerio” ha comunicat a ACPV la resolució definitiva -vegeu document adjunt-: una multa de 45.000 euros, que l’entitat haurà de fer efectiva a Nadal.

Segons denuncia ACPV en un comunicat fet públic en la vesprada d’aquest dimarts, “sembla que al Govern valencià li molesta el fet que ACPV puga començar a estabilitzar-se després de la situació que hem patit i patim a causa de les dràstiques retallades d’ajudes i subvencions, i de superar censures i multes anteriors”.

“I sembla també –continua indicant el comunicat- que el Govern espanyol està disposat a assumir la deriva autoritària d’un Consell que perd base social i credibilitat mentre veu com augmenta constantment la llista d’imputats relacionats amb el partit que li dóna suport”.

Per aquest motiu, Acció Cultural “s’ha vist obligada” a preparar una campanya de micromecenatge en la plataforma Verkami, que s’activarà aquest dimecres 12, i a la qual es podrà connectar mitjançant la nostra web www.acpv.cat, per a recollir els diners necessaris per a poder pagar la multa a Nadal “i evitar l’embargament dels comptes de l’entitat”.

Possible multa del Govern de Rajoy per reobrir emissions TV3

Paral•lelament, i segons ACPV, una vegada s’ha fet pública una sentència del Tribunal Suprem que anul•la la multa anterior del Govern valencià per les emissions de TV3, aquesta “però, no té conseqüències pràctiques”.

“Primer, perquè des del punt de vista econòmic ACPV ha de pagar 45.000 euros a Nadal, i no sabem quan ens serà retornat l’import de la multa que el Suprem anul•la, ja que això depén del Govern valencià, que no sabrem quan pagarà. Segon, perquè ACPV no pot reobrir les emissions, ja que el Govern valencià no podria multar-nos, però sí que ho podria fer l’espanyol”.

Ara cal, per tant, segons apunta Acció Cultural del País Valencià, “col•laborar amb el Verkami ‘Cultura en acció!’ i superar el nou intent d’ofegament econòmic que impulsa un Govern espanyol autoritari i tancat al diàleg i la llibertat d’expressió”.

“I cal fer-ho – explica- perquè Acció Cultural puga desenvolupar el seu treball de promoció de la llengua i la cultura, i com a instrument per la recuperació dels mitjans de comunicació en llengua pròpia i d’un projecte de País Valencià que podria començar a visualitzar-se el 25 d’abril de 2015”, conclou el comunicat.

Per últim, cal recordar que el president d’ACPV, Joan Francesc Mira, va anunciar el passat mes de gener que la maniobra del Ministeri d’Indústria per forçar el tancament de les emissions de Catalunya Ràdio perseguia destruir l’entitat i que “si les sancions es feien efectives, per l’ACPV seria catrastòfic”

Comparteix

Icona de pantalla completa