Diari La Veu del País Valencià
El comitè d’empresa de RTVV adverteix que ‘TeleRus’ és il·legal
Jose Soler / ACN / València

Així ho han manifestat a través d’una nota de premsa, en la qual alerten que la nova televisió utilitzarà el servei de multiplexat de senyal, la xarxa de repetidors i personal de RTVV sense que existisca cap contracte. En aquest sentit, recorden al consell liquidador de l’ens que té l’obligació de vetlar pels interessos de l’empresa, del seu patrimoni, instal·lacions i personal durant el procés de liquidació.

“Qualsevol acció del Consell o dels liquidadors destinada a facilitar la cobertura tècnica televisiva amb mitjans públics incorre en una vulneració de la llei 4/2013 de supressió dels serveis de radiodifusió i televisió d’àmbit autonòmic de titularitat de la Generalitat i dissolució i liquidació de RTVV”, remarca el comitè.

Els treballadors entenen que el president de la Diputació de València, Alfonso Rus, i el PP estan intentant vulnerar la mateixa llei que van aprovar en les Corts Valencianes. Així mateix, creuen que donat que el projecte televisiu té cobertura autonòmica, la corporació s’estaria extralimitant de les seues competències territorials, que es limiten a la demarcació València.

En aquest sentit, recorden que Alfonso Rus és alhora diputat autonòmic a les Corts Valencianes i va votar el tancament de RTVV. “Rus ha tingut una col·laboració necessària en el tancament d’una empresa per a participar directament, amb un decret de la presidència de la corporació provincial, en l’obertura d’una nova televisió que té el mateix àmbit de cobertura, el mateix objecte social i que és competència directa de la que ell ha tancat”, denuncien.

Els treballadors recorden que Rus ha manifestat en diverses ocasions que no eixia en RTVV, “podem pensar que es tracta d’una actuació emmarcada en la lluita entre dos sectors del PP en precampanya electoral i no orientada a oferir un servei públic als ciutadans”.

D’altra banda, el comité indica que la convocatòria no ha passat pel ple de la Diputació i que esquiva la legislació europea en matèria de contractació en ser adscrit a la categoria de cultura i esports i no a la de telecomunicacions, el que obligaria a que es publicara en el Diari Oficial de la Unió Europea i retardaria el seu naixement.

El Comitè d’Empresa reitera que el servei públic que RTVV oferia als ciutadans és essencial per a contribuir a la informació dels ciutadans i al foment de la llengua i la cultura pròpia “i la decisió del PP de crear una nova televisió així ho posa de manifest”.

Els treballadors calculen que el cost del tancament de RTVV pot superar ja els 200 milions d’euros, als que cal afegir el cost de l’obertura d’una nova televisió. “Amb aquest pressupost, RTVV podria haver continuar funcionant durant molts anys”, lamenten.

Comparteix

Icona de pantalla completa