Diari La Veu del País Valencià
Resposta a TeleRus: Fabra obri la porta a una nova RTVV

RedactaVeu / València.

El president de la Generalitat Alberto Fabra ha obert la porta a reobrir RTVV. Així ho ha anunciat en les Corts en explicar que “estaria disposat a parlar” però amb una cadena pública que “no hipoteque la Sanitat, l’Educació i les polítiques de Benestar”.

Fabra s’ha pronunciat d’aquesta manera en la sessió de control en les Corts, on els síndics de Compromís, Enric Morera, i la d’EUPV, Marga Sanz, li han preguntat per la manera en què se celebraven les juntes d’accionistes de les empreses públiques on participava el Consell com a accionista, i en concret en RTVV; i si segueix pensant que és una bona opció el tancament de la televisió donades les dificultats per a la seua liquidació.

Moments abans, a l’inici de la intervenció d’EUPV, la seva coordinadora, Marga Sanz, ha dit que Fabra “passarà a la història per ser el president que ha tancat RTVV”. Sanz ha dit que els números corroboren “que vostès varen utilitzar RTVV” i que el tancament ha costat més de 200 milions d’euros “però l’impacte emocional no s’esborra”. La dirigent ha preguntat Fabra si no se’n penedeix de la decisió.

El president de la Generalitat Valenciana ha reclamat l’oposició “examinar quin va ser el seu paper en cada moment” i ha criticat que els grups vulguin “una nova televisió valenciana amb uns paràmetres molts diferents als què hi havia aleshores”. Fabra ha afegit: “Parlen de reduir pressupostos i personal, això és el que volia el nostre grup i vostès no varen entrar en aquest solució difícil de prendre”.

El cap del Consell ha dit que l’actual pressupost de RTVV és de 64 milions, 42 dels quals són per pagar les despeses de l’ERO i els 22 restants per a deutes assumits amb anterioritat. Fabra ha afegit que el darrer pressupost de RTVV va ser de 15 milions “sap que hem fet amb aquest 50 milions? polítiques per a les persones”, ha dit.

“La responsabilitat del govern es haver de prendre decisions i prioritzar, i en aquell moment ho vàrem fer i ho tornaríem a fer, perquè s’havien d’atendre les necessitats de les persones i avui continuo anteposant aquest compromís amb les persones a qualsevol altra cosa”, ha defensat.

Cinisme

“Quin cinisme que parli vostè ara d’una nova RTVV!”, ha dit el portaveu adjunt d’EUPV, Ignacio Blanco, que ha recordat que la Unió de Periodistes Valencians es va voler reunir amb Fabra i va obtenir una negativa. Blanco també ha incidit en el fet que el vicepresident valencià, José Ciscar, va rebutjar una proposta del comitè d’empresa de RTVV per reduir pressupost i plantilla. El dirigent ha afegit : “Vostès han gastat més diners en tancar RTVV que en mantenir-la i els valencians som els únics sense una radiotelevisió pública”.

El vicepresident valencià ha respost Blanco que la proposta del comitè d’empresa era de 65 milions d’euros mentre que l’ERO ha costat 23 milions. “Només les despeses de jubilació eren més que l’ERO”, ha dit.

Comparteix

Icona de pantalla completa