Diari La Veu del País Valencià
València CF, objectiu acabar quart
Alfonso Gil / EFE / València

El club valencià ha tancat la seua trajectòria en dues competicions i ara depén de la Lliga per a poder complir el repte principal per raons esportives i econòmiques de la present temporada. Esvaïdes dues aspiracions importants, encara que no fonamentals, el València ha de lluitar ineludiblement, ja que ser quart li garanteix disputar l’any pròxim el primer torneig continental, en el qual ja porta tres participacions consecutives.

El València va caure en els quarts de final en la Copa del Rei davant el Reial Madrid i a Europa no ha pogut passar de ser un dels setze millors en perdre en vuitens contra el París Saint Germain. Per tant, el València focalitzarà ara el seu esforç en la lluita per la quarta posició, amb la idea clara que la diferència entre ser quart o cinquè suposa disputar la Lliga de Campions o jugar en la Lliga Europa i sense pensar si el Màlaga podrà estar o no per sanció el pròxim any en el primer torneig europeu.

Al marge de les diferències esportives, jugar la Lliga de Campions garanteix un ingrés unes sis vegades superior al de la Lliga Europa, circumstància fonamental en un club amb un dèficit de 370 milions d’euros. Encara que el València ha sigut tercer en els tres últims campionats de Lliga a Espanya, en aquesta ocasió l’objectiu no dóna per a tal lloc. El podi de la competició nacional sembla assignat, encara que queda un terç del torneig per a finalitzar.

Barcelona (68 punts), Atlètic de Madrid (57) i Reial Madrid (55) semblen inassolibles, per la qual cosa el València, que actualment és cinquè amb 42 punts, ha de desfer-se dels seus rivals directes per a aconseguir la quarta posició. No ho faria de forma directa com quan es va classificar tercer, sinó que si és quart es veurà obligat a disputar la fase prèvia de la competició.

Els jugadors mostren la seua decepció després de quedar eliminats
Per a a conseguir-ho són diversos els obstacles que se li presenten, encara que cap insalvable. De moment, el Màlaga és quart amb 43 punts i després del València estan la Reial Societat (41), Betis (40) i Getafe i Rayo Vallecano (38). Per a aconseguir la seua meta, el València té dotze partits en els tres mesos que resten de Lliga, entre els quals estan els cinc que ha de jugar davant aqueixos rivals directes per la quarta plaça.

La trajectòria del València fins a final de la temporada estarà també molt marcada per les negociacions entre el club i el tècnic per a la renovació del seu contracte. Valverde va arribar al desembre per a substituir a l’argentí Maurici Pellegrino i només va signar fins al final de la present temporada.

Comparteix

Icona de pantalla completa