Diari La Veu del País Valencià
El Consell fica la RACV i Lo Rat Penat a l’Observatori i no a ACPV o El Micalet
Xavier Pérez / València.

El Consell de la Generalitat Valenciana ha aprovat aquest divendres la nova i esperpèntica llei de Senyes d’Identitat on es crea un Observatori on estan representades diverses entitats, entre elles les secessionistes RACV i Lo Rat Penat, i no els òrgans estatutaris legals com l’Acadèmia Valenciana de la Llengua o el Consell Valencià de Cultura.

El Conseller de Governació, Luis Santamaria, ha justificat aquesta decisió perquè “és una llei per a la societat civil i no és un òrgan filològic. A banda, la RACV o Lo Rat Penat son entitats centenàries”.

Per altra banda aquesta llei diu que “no es podran atorgar subvencions a entitats que menyspreen les senyes d’identitat”.

Les preguntes dels periodistes en la roda després de la reunió del Consell ha ficat molt nerviós al conseller Santamaria sobre tot en les preguntes del nostre columnista Ignasi Muñoz sobre la unitat de la llengua.

Sobre les preguntes d’Ignasi Muñoz de per què no s’ha inclòs a entitats com ACPV o Societat Cultural El Micalet, Santamaria ha afirmat perquè “Lo Rat Penat o la RACV estan en sintonia amb la ideologia”.

Comparteix

Icona de pantalla completa