Diari La Veu del País Valencià
El PP imposa un cost de 10.000€ per família en la concessió de l’aigua de Xiva
RedactaVeu / Xiva

Segons el portaveu de Compromís per Xiva, Emilio Morales, el ple de l’Ajuntament del dia 13, amb els vots favorables del PP, “ha creat una nova hipoteca a tots els veïns de la localitat” amb l’adjudicació del contracte d’aigües a la UTE Egevasa/Aigües de València.

El regidor de Compromís denuncia que la inversió que proposa la nova concessionària suposarà un cost mitjà de 10 mil euros per família, inversions que es pagaran a través del rebut de l’aigua. Unes Inversions que se situen en prop de 50 milions d’euros, 46 del Pla Director més altres 2,7 de deute, el qual la nova contractista ha de pagar per treballs realitzats per l’actual empresa que gestiona el Servei.

Des de la coalició ecosocialista s’apunta que aquest deute, de 2,7 milions d’euros, “s’arrossega per haver realitzat diverses obres merament electoralistes de cara als comicis municipals de 2011, alçant carrers i repavimentant-los, no per a millorar el Servei de l’aigua o clavegueram, sinó per al lluïment de l’equip de govern”. De fet, indica, alguns d’aquests carrers que s’han reurbanitzat, formen novament part del Pla director, on diu que cal actuar per a la reposició de Serveis com el clavegueram.

Un altre fet que denuncia Compromís és que l’Ajuntament de Xiva, “no ha fet un concurs obert, on qualsevol empresa haguera pogut optar oferint el millor cànon”, sinó que “ha limitat l’oferta del cànon” deixant en situació “més avantatjosa” l’empresa que fins ara ha estat portant el servei, encara que siga “de manera desastrosa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa