Diari La Veu del País Valencià
Tot Alcoi amb Ovidi 18 anys després de la seua mort
RedactaVeu / Alcoi

El barri del Viaducte d’Alcoi acull aquest dissabte a partir de les 18 hores, la inauguració del Passeig Ovidi Montllor en el marc del 18è aniversari de la seua mort.

Enguany, Ovidi Montllor hagués fet 71 anys. Amb aquest motiu, l’Ajuntament d’Alcoi ha programat un acte en què participaran destacats membres de la cultura alcoiana.

El regidor de Política Lingüística Jordi Tormo ha comunicat que la Coral Polifònica, el grup Batà, Pau Miquel Soler, Manel Rodríguez i Jordi Botella interpretaran textos i cançons de l’Ovidi per homenatjar-lo i recordar-lo en aquest dia tan especial.

A més, Isabel-Clara Simó, que properament rebrà la Medalla d’Or i serà nomenada Filla Predilecta d’Alcoi, malgrat haver-se disculpat per no poder assistir-hi, estarà present a l’acte a través d’un text que serà llegit. A més, també es podrà gaudir amb la música de la Colla de Dolçainers i Tabaleters La Degollà.

L’esdeveniment comptarà amb la participació de representants de les entitats que han mostrat el seu suport als actes en record a Ovidi i de representants de la família de l’artista.

Aquest dissabte també es descobrirà l’escultura Faré vacances, obra d’Antoni Miró en record a Ovidi Montllor que estarà instal·lada al centre del Passeig.

Per a veure més material gràfic sobre Ovidi Montllor teniu al vostre abast la web del seu arxiu personal, que acaba de ser actualitzat: arxiuovidi.info/
Es tracta d’una obra d’aproximadament cinc metres d’alçada que ha estat finançada pels ajuntaments d’Alcoi, Barcelona, Alqueria d’Asnar, les universitats d’Alacant, València, Politècnica de València-Campus d’Alcoi i Miguel Hernández, les entitats Centre Cultural Ovidi Montllor, Acció Cultural del País Valencià, Comissions Obreres de Catalunya i del País Valencià, els grups polítics PSPV-PSOE, BLOC-Compromís i Esquerra Unida-l’Entesa i l’Estudio VVV.

Segons indica Tormo, “hem rebut el suport de moltíssimes entitats com són la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears, l’Institut d’Estudis Catalans, les universitats Jaume I i Barcelona, les xarxes Vives i Alcover, l’Institut Pare Vitòria, el Centre Excursionista d’Alcoi, el Club d’Amics de la UNESCO d’Alcoi, la Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià… així com diverses persones a títol individual. Totes mostren el seu suport i col·laboren en l’homenatge a Ovidi”.

En aquest sentit, cal assenyalar que l’empresa d’assegurances La Unión Alcoyana també hi col·labora a l’obra de teatre de La Dependent Homenatge a T que serà estrenada al mes de maig.

Ovidi Montllor va nàixer al número 15 del carrer Sant Joan de Ribera del barri del Viaducte el 4 de febrer de 1942 i va morir a Barcelona el 10 de març de 1995.

>

M’aclame a tu – Ovidi Montllor

Comparteix

Icona de pantalla completa