Diari La Veu del País Valencià
Músics, formació i esforç, per Daniel Ferrero Silvage
Novembre és el mes per excel·lència dels músics, és el mes de la nostra festa i el mes en què les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana concentren la major part de la seua activitat musical i social: audicions de les escoles de música, cercaviles, actes de proclamació de les muses i concerts de les bandes grans i juvenils, entre d’altres actes. De tots els actes, a mi particularment m’agrada veure la cara de satisfacció i alegria dels jóvens (i no tan jóvens) que s’incorporen per primera vegada a la banda gran de la Societat Musical. Per ells suposa arribar on volien, encara que deurien considerar-ho com un graó més en la seua formació musical. De res serveix entrar a la banda gran i deixar d’aprofundir en l’estudi de l’instrument. És molt gratificant veure com any rere any les nostres bandes van nodrint-se de nous músics que han sigut formats a les nostres escoles de música.

Amb la mirada posada en la festivitat de Sta. Cecília, la feina s’intensifica uns mesos abans per preparar el concert amb un repertori digne per l’ocasió. És el moment de mostrar als socis i veïns la tasca educativa i social que desenvolupa la Societat Musical. Al mateix temps, també és el moment en què s’intensifica la relació i la convivència entre tots els músics de la banda, fet importantíssim per el futur i l’estabilitat de totes les Societats Musicals.

I parlant de bona relació i bona convivència, m’agradaria parlar d’un col·lectiu que he tingut la sort i l’honor de dirigir aquest 2014: la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals (FSMCV). La banda federal està constituïda per jóvens d’entre 18 i 28 anys, tots ells estudiants de grau superior o tercer cicle de grau professional. L’experiència amb ells ha sigut molt positiva, tant en l’aspecte musical com humà. És indubtable el bon nivell artístic d’aquesta banda, reforçat si cal, pel bon ambient que hi ha entre tots els components. En els encontres es formen noves amistats i es consoliden altres, i tot açò afavoreix els resultats artístics que mostra a tots els seus concerts. Espere que aquest projecte de la Jove Banda de la FSMCV siga per tots els músics de les nostres bandes un referent artístic, i al mateix temps un al·licient per entrar a formar part d’ella.

Vos desitge una bona festa de Santa Cecília, i enhorabona a tots els nous músics que poc a poc fan més gran aquesta gran família que són les Societats Musicals.

Daniel Ferrero Silvage

Director de la Banda de la Societat Unió Musical d’Alberic.

CIBM 2013 – Societat Unió Musical D’Alberic – Agüero (Pasodoble)

CIBM 2014 – Banda Sinfónica De La FSMCV – Glosses II. Director Daniel Ferrero

Comparteix

Icona de pantalla completa