Diari La Veu del País Valencià
Estrena de ’12:19 Temps de Silenci’
RedactaVeu / València

Al matí del 29 de novembre de 2013, a les 12 hores i 19 minuts del matí, la Generalitat Valenciana talla les emissions de Ràdio 9 i Canal 9. La policia havia entrat a les instal•lacions de RTVV amb una ordre judicial per a desallotjar els treballadors que intentaven mantenir la programació a la desesperada.

El fos a negre va arribar tres setmanes després que el president de la Generalitat, Alberto Fabra, anunciara que havia de suprimir RTVV. El Tribunal Superior de Justícia valencià acabava de declarar nul l’ERO que havia suposat el comiat de més del 70 per cent de la plantilla. Segons la Generalitat, no hi havia diners per fer complir la sentència.

Més de 30 entrevistes

12:19 Temps de Silenci” aborda el tancament de RTVV a través de les opinions de més de 30 entrevistats entre els qui hi ha teòrics, polítics, periodistes i exprofessionals de l’ens públic. L’exmagistrat de l’Audiència Nacional, Baltasar Garzón, el sociòleg Sami Nair, el periodista Iñaki Gabilondo o la presidenta de l’Associació de Víctimes del Metro 3J, Beatriz Garrote, són alguns dels protagonistes.

Iñaki Gabilondo.

Beatriz Garrote.

Però també extreballadors com Clara Castelló, Frederic Ferri, Lola Bañón, Maribel Vilaplana o Julià Àlvaro. Dos exdirectors generals, Rosa Vidal i José López Jaraba, estan també entre els entrevistats.

Clara Castelló.

Julià Àlvaro.

Aquest audiovisual detalla com s’exercia el control polític sobre els continguts de RTVV, com es varen malbaratar milions d’euros de diners públics i per què s’han tolerat aquestes pràctiques. Alhora reconstrueix el paper clau de l’ens públic en els escàndols de corrupció al País Valencià.

12:19 Temps de silenci” es projectarà aquest divendres 28 de novembre a les 20 hores al saló d’actes de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de València (Blasco Ibáñez,32).

>

Baltasar Garzón.

La Veu del País Valencià

Comparteix

Icona de pantalla completa