Diari La Veu del País Valencià
Acció a València en solidaritat amb ‘els 17 de Cofrents’
RedactaVeu / València

Les entrades de la ciutat de València han aparegut aquest matí amb la presència d’un total de 17 pancartes, una per cada un dels 17 membres de Greenpeace que seran jutjats a partir del pròxim 4 de desembre a València, per protagonitzar una protesta pacífica a la central nuclear de Cofrents en febrer de 2011.

Amb aquesta acció directa no violenta, MarfullAcció Ecologista Agró, amb el suport de la plataforma Tanquem Cofrents, ha volgut mostrar públicament la seua solidaritat amb els companys que seran jutjats i també el seu suport a la ‘Missió Cofrents: Article 45’ de Greenpeace, que reivindica el dret a protestar en defensa del Medi Ambient.

Els organitzadors de la protesta recorden que el 15 de febrer de 2011, 16 activistes de Greenpeace i un fotoperiodista independent accedien al recinte de la central nuclear de Cofrents, pujaven a una de les torres de refrigeració i pintaven ‘Perill Nuclear’. Amb aquesta protesta pacífica, realitzada pocs dies abans de la catàstrofe de Fukushima, Greenpeace denunciava, “una vegada més”, la “perillositat” de l’energia nuclear i, com Acció Ecologista-Agró i la resta d’organitzacions que integren la plataforma Tanquem Cofrents, exigia el tancament de la central nuclear valenciana.
Penes de 3 anys de presó per fer una pintada

Ara, tres anys i deu mesos després, les 17 persones que van protagonitzar la protesta pacífica s’enfronten a penes de quasi tres anys de presó, acusats de desorde públic, danys i lesions. En el judici que començarà el pròxim 4 de desembre, també se li demana a Greenpeace una multa de 360.000 euros.

Davant el que AE-Agró considera una absoluta “injustícia”, els ecologistes han volgut mostrar hui la seua solidaritat amb Greenpeace i els 17 companys acusats “per lluitar per un model energètic net i renovable” i ha instal•lat 17 pancartes en les principals vies d’accés a la ciutat de València, amb el lema “Tancar Cofrents, el nostre deure”.

L’acció, que compta amb el suport de la plataforma Tanquem Cofrents, ha sigut desenvolupada per 30 activistes de Marfull-AE Agró, col•lectiu d’aquesta organització especialitzat en accions directes no violentes com les que acostuma a protagonitzar Greenpeace.

A més de la protesta dels membres Marfull, amb motiu de la ‘Missió Cofrents: Article 45′, Greenpeace també ha realitzat aquest matí altra acció pacífica a Madrid per a reivindicar el dret a protestar en defensa del medi ambient.

Des d’AE-Agró emplacen els seus socis i simpatitzants a donar suport a la Missió Cofrents de Greenpeace i mostrar la seua solidaritat amb els 17 ecologistes que seran jutjats ja que “defensar el medi ambient és un deure i protestar, el nostre dret”. “Nuclear? No, gràcies!!! Tanquem Cofrents i totes les demés!!!”, conclou el comunicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa