Diari La Veu del País Valencià
Mas: ‘Puc encapçalar la llista, però també la puc tancar’

www.directe.cat.

“Puc encapçalar la llista i hi estic a disposició, però també la puc tancar; puc ser el primer o puc ser l’últim”. Així de clar s’ha expressat el president de la Generalitat, Artur Mas, davant de més de 3.000 persones a l’Auditori del Fòrum que han escoltat la seva proposta per a les properes eleccions: una llista mixta de societat civil i partits que tingui un mandat d’un any i mig per després convocar eleccions constituents i un referèndum.

Mas ha reiterat que si la seva proposta guanya amb majoria absoluta, no es tornaria a presentar com a candidat, tal i com ja va avançar a l’inici del procés, quan va assegurar que ell faria un pas enrere un cop s’aconseguís fer la consulta definitiva. Mas proposa una llista mixta amb societat civil i partits que tingui un mandat d’any i mig i després convoqui un referèndum.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha proposat aquest dimarts configurar una llista mixta amb societat civil, partits i experts que només es presenti en unes eleccions plebiscitàries i que tingui un mandat d’un any i mig.

En aquests 18 mesos, hauria d’iniciar negociacions per assolir la independència, preparar les estructures d’estat i redactar la Constitució, de forma que un cop acabat aquest termini, pogués convocar unes eleccions constituents i un referèndum perquè la ciutadania decidís la “proclamació definitiva del nou estat”. Sobre la data, ha assegurat que no serà un problema si hi ha acord en la resta. “No em fa mandra ni recança convocar eleccions”, ha dit.

Comparteix

Icona de pantalla completa