Diari La Veu del País Valencià
La GVA admet que el Corredor Mediterrani pot patir ‘retards puntuals’

ACN / València.

La Generalitat Valenciana ha admès aquest divendres que les obres del tercer carril (projecte provisional per a mercaderies mentre s’executa el Corredor Mediterrani) podrien patir “retards puntuals” però que no seran “excepcionals”. Així ho ha indicat en roda de premsa la consellera portaveu, María José Català, en ser preguntada per les crítiques dels empresaris pel previsible incompliment dels terminis que preveuen l’arribada a València el 2015. Català ha dit que els retards “són comprensibles en una obra d’aquestes dimensions” i que són deguts a què el projecte inicial es va modificar perquè es va incorporar l’ample internacional des de Castelló fins a Tarragona, “petició dels empresaris”.
“El govern estatal manté el seu compromís amb el Corredor Mediterrani i la prova són els 17 contractes, adjudicacions i licitacions que s’han produït”, ha dit la consellera.

Detall de les travesses del futur Corredor del Mediterrani a l’Hospitalet de l’Infant

María José Català ha indicat que té la garantia que el govern espanyol “desenvolupar les actuacions,les licitacions i les contractacions segons el cronograma que es va establir des d’un primer moment i que això no patirà cap retard”. Català ha afegit que “les obres poden patir retards puntuals propis de l’obra però no retards excepcionals”.
“Tenim la garantia que l’obra està en marxa seguint l’itinerari normal que tenen aquestes obres i el transcurs d’aquestes obres que són de molta entitat totes pateixen algun tipus de retards puntual”, ha continuat la consellera.
Preguntada sobre quin tipus de retard consideraria puntual i quin excepcional, María José Català ha dit que “després de tants anys esperant el Corredor Mediterrani l’important és que estiga, no què és extraordinari o excepcional”.

Comparteix

Icona de pantalla completa