ACN / Burjassot.
Un toc de campanes a difunts i una veu llegint el Decret que posava punt final a 24 anys d’història de Ràdio Televisió Valenciana. D’aquesta manera va començar l’acte ‘Un any de silenci. Un any sense RTVV’ amb què el col·lectiu ‘Mildenou’ de treballadors afectats per l’ERO va rememorar la nit prèvia al tancament d’emissions. Es tracta, segons que va explicar en declaracions a l’ACN la portaveu de ‘Mildenou’, Reis Juan d’aixecar “moltes veus” per reclamar una radiotelevisió que “ha de tornar” Juan va afegir que es tracta “d’una trobada de lluites, perquè aquesta societat està farta dels borinots que ens governen”.
La portaveu de ‘Mildenou’ va confessar que els treballador tenien dubtes sobre com encarar aquest aniversari perquè “els ànims estaven com per tancar-se a casa a plorar”. L’extreballadora de Ràdio 9 ha explicat que tot i així s’ha volgut fer un acte senzill i s’ha mostrat sorpresa amb la bona resposta que ha tingut entre les entitats convocades.
La portaveu ha valorat que si no es feia algun tipus d’acte els treballadors “ens sentiríem malament si no tornàrem a la societat tot el que ens va donar aquell dia del tancament”.
‘Deixen de jugar amb el mal de les persones’
Sobre les recents declaracions públiques d’Alberto Fabra obrint-se a la recuperació de Ràdio Televisió Valenciana si la situació econòmica ho permet, Reis Juan ha demanat al govern valencià que “deixen de jugar amb el mal de les persones”. Juan va explicar que el col·lectiu de treballadors “ha patit molt” i que porta dos anys “ERO sí ERO NO, ara estic dins, ara estic fora, ara em prohibeixen estar al meu lloc de treball, mentre t’assabentes que la teua nòmina serveix per pagar el xalet del Bigotis”.
La portaveu dels treballadors va lamentar que el PP “mai s’ha cregut RTVV” i que ha sigut “el seu cortijo”. Sobre un nou model més sostenible de ràdio i televisió públiques, Juan va reblar “l’únic insostenible que hi ha ací és el govern”.
Reis Juan es va mostrar convençuda que els valencians tornaran a tenir una ràdio i televisió públiques i que en aquest cas “ens encarregarem que estiga blindada del poder”. Juan va afegir que quan es va crear RTVV el consens polític va determinar que no s’havia de blindar però “aquesta gentola ha demostrat que no és així”.
En l’acte van participar més de 40 professionals de la ràdio i televisió públiques i va comptar amb intervencions de representants d’entitats socials i de col·lectius com l’Associació de Víctimes del Metro 3 de juliol, Salvem el Cabanyal, Escola Valenciana, la Plataforma per la sanitat pública, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, CaRevolta o la Plataforma d’Afectats per la Llei de Dependència.
Aspencant, Arrap, Atupa, Manolo Tarancón, Candela Roots, Doctor Divago, Lanuca, Mai Mai, Mugroman, Òscar briz, Rafa Xambó, Reno, Skatuttipresto o Tomàs de los Santos, entre altres, van posar la nota musical a l’acte.

Comparteix

Icona de pantalla completa