Diari La Veu del País Valencià
Les ONGs es mobilitzen contra la desaparició de la cooperació valenciana
RedactaVeu / València

La Coordinadora Valenciana de ONGD i POBRESA ZERO s’han concentrat hui en la porta de les Corts per a demandar a tots els diputats i diputades que voten a favor de les esmenes als pressupostos de Cooperació al Desenvolupament per a 2015.

L’objectiu de les esmenes presentades és aconseguir que el pressupost de cooperació aconseguisca el 0,15% dels pressupostos consolidats de la Generalitat, en un procés d’inici d’acostament al compromís de destinar el 0,7% seguint les dues recomanacions realitzades pel Síndic de Greuges en el compliment de la Llei valenciana de Cooperació.

El projecte de pressupostos de la Generalitat per a l’any 2015 deixa el Programa de Cooperació al Desenvolupament en nivells pressupostaris de fa 21 anys, amb tan sol el 0,021% dels pressupostos (un esforç de tan sols 0,65 cèntims per habitant/any), la qual cosa suposa consolidar una reducció del 94% dels pressupostos en els últims cinc anys i la pràctica desaparició de la cooperació valenciana després de més de 25 anys d’història.

En l’acte, Rosa Mustafà de PSPV ha llegit el testimoniatge d’Om Rafat Al de Jiftlick Al Musafah sobre la situació de l’aigua corrent en Palestina. Per la seua banda Mònica Oltra de Compromís ha llegit el testimoniatge d’Amanda, de la comunitat de Paz San José de Apartadó a Colòmbia i la seua lluita pels drets humans. Finalment, Esther López d’EUPV ha llegit el testimoniatge de Reina Marka, primera dona presidenta de Asociación de productores del haba en Taitani, Bolívia, i les seues dificultats personals com a dona per a assumir aquesta responsabilitat.

Tots els testimoniatges i més informació de la campanya #VotaCooperacion està en la web: www.cvongd.org/votacooperacion

Així mateix s’ha presentat per registre d’entrada una carta dirigida a tots els diputats i diputades de les Corts sol•licitant-los el seu suport en la votació d’esmenes per a aconseguir uns pressupostos 2015 més justos i solidaris.

“Demanem a tots els diputats i diputades de les Corts que donen suport a les nostres esmenes i voten a favor d’augmentar els fons destinats a cooperació i ser una comunitat solidària i responsable en la lluita contra l’extrema pobresa en el món” – ha declarat Maite Puertes, vicepresidenta de la CVONGD – “La ciutadania no pot entendre que se seguisca invertint quantitats com 12 milions d’euros per a l’Aeroport de Castelló mentre es relega la cooperació i la lluita contra la pobresa. La situació actual no és coherent amb l’exigència ètica i jurídica de complir la Llei valenciana de Cooperació”, conclou.

Comparteix

Icona de pantalla completa