Diari La Veu del País Valencià
Exdirectius de RTVV apunten a García com a responsable del contracte de la visita del Papa
Europa Press / València

Aquest dijous estaven citats a declarar com a imputats en el Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) l’exsecretari general de RTVV, Vicente Sanz; el seu successor en el càrrec i també excap del gabinet de la Direcció general, Juan Prefaci, i el que va ser director general de TV José Llorca.

Els tres estaven citats per a declarar en la peça 4 del ‘cas Gürtel’, en la qual s’investiguen presumptes irregularitats en la contractació de RTVV amb Teconsa pel subministrament de pantalles de vídeo, so i megafonia relacionades amb la visita del Papa Benet XVI a València en 2006 per a la V Trobada Mundial de les Famílies (VEMF).

Els tres imputats han sigut rebuts entre crits de ‘lladres’ per una trentena de extreballadors de RTVV que s’han acostat fins al tribunal valencià. L’únic que s’ha detingut a atendre els mitjans de comunicació que esperaven en la porta ha sigut Vicente Sanz, qui ha explicat que s’ha acollit al seu dret a no declarar perquè ha presentat un recurs d’apel·lació i espera que es resolga per a “poder declarar amb tots els drets que m’assisteixen”, ha dit.

No obstant açò, inquirit per l’augment dels costos en el contracte per la visita del Papa, ha assenyalat que “és un tema que haurà de veure el jutge amb amb aquells que hi ha a la Taula de contractació”. Ell, com a membre d’aquesta taula, segons ha dit, es limitava a “escoltar i verificar el que proposava el tècnic”, ha assenyalat.

D’aquesta manera, quan se li ha preguntat pel que va poder ocórrer perquè hi haguera un desfasament d’uns quatre milions d’euros en aquest contracte ha afirmat: “Ha pogut passar que s’ha contractat alguna cosa molt més cara del que tocava”.

Cas abusos sexuals

D’altra banda, a Vicente Sanz se li ha preguntat a la seua eixida del TSJ valencià per un altre cas en el qual està processat per presumptes abusos sexuals a tres extreballadores de RTVV, i sobre aquest tema ha assenyalat que té “moltes ganes” que arribe el judici d’aquest assumpte.

Comparteix

Icona de pantalla completa