Diari La Veu del País Valencià
Joan Cerveró abandona la direcció d’Ensems per falta d’interés de la GVA
RedactaVeu / València

Joan Cerveró fa uns dies va informar de la seua renúncia a la consellera de Cultura, Educació i Esport, María José Català, i al director de CulturArts, José Luis Moreno.

Cerveró ha recalcat que aquesta “no és una ruptura d’enemistat”, sinó de “coherència” perquè després de quasi dues dècades al capdavant del certamen, si alguna cosa no creix potser cal introduir canvis. Per aquesta raó, ha optat per deixar pas a una altra persona que agafe les regnes del festival “si la Generalitat vol fer-lo”.

En aquest sentit, el músic ha considerat que “la creació necessita d’un esforç, d’un suport més clar i hi ha una falta de projecte, o de claredat a l’hora d’expressar-ho”. De fet, el director ha comentat que va arribar a proposar un pla d’actuació per a la música contemporània que, “per les raons que siguen, no s’ha pogut dur a terme”. “I per ser coherent amb el meu plantejament he cregut que havia de renunciar”, ha asseverat.

Preguntat per si tem que la seua marxa puga afectar la continuïtat d’Ensems, Cerveró ha recalcat que pensa que no, i ha expressat el seu desig de poder seguir acudint com a públic a un festival “que, encara que a València està un poc oblidat, té moltíssim prestigi en la resta d’Espanya i en l’estranger”.

El grup instrumental, en període de reflexió

Així mateix, el mestre ha advertit que aquesta situació afecta també la formació que ha sigut durant anys la columna vertebral d’Ensems, el Grup Instrumental –guanyador del Premi Nacional de Música–, que ell mateix dirigeix i que en l’actualitat es troba “en un període de reflexió” per a veure com planteja els concerts i la seua relació amb la política cultural per a poder seguir avant.

Des de fa un temps, l’agrupació, un conjunt de músics privat que ha anat comptant amb un suport institucional innegable, ha sigut “abandonat a les regles del mercat, però no existeix eixa possibilitat perquè, per a açò, hauríem de dedicar-nos al rock”.

>

Mascleta Sinfónica. Director: Joan Cervero. Teatro Principal Valencia 15 05 14

Comparteix

Icona de pantalla completa