Diari La Veu del País Valencià
Naix a València l’Associació Transparència per a impulsar la prevenció de la corrupció
Europa Press / València

Està liderada pel president de l’Associació Espanyola de Subjectes Obligats en Prevenció de Blanqueig de Capitals (Aseblac), Juan Carlos Galindo, al costat d’”un grup de persones inquietes, amb sensibilitat social”, les seues respectives carreres professionals, valors i “pensaments diferents” i totes “decidides a lluitar contra la corrupció”, com el seu vicepresident, Vicente Raga, i la secretària-portaveu, Mamen Peris.

A diferència d’”altres associacions que es dediquen a la part repressiva”, amb querelles o exercint com a acusació particular, se centrarà “en la part preventiva”, que considera “la gran oblidada”.

Segons el seu president, habilitarà un “canal de denúncia” per a assessorar sobre com actuar davant la detecció de delictes dins de l’administració.

Galindo ha apuntat que l’entitat “naix per tal de ser l’altaveu de la societat civil” i, fins i tot, ha “arreplegat propostes dels bars”, amb la intenció que “la societat espente més”, ja que “va per bon camí, però ha de seguir espentant perquè si no els polítics s’acostumen”.

Manual per a l’administració local i llibre per a xiquets i joves

Basarà la seua actuació en l’educació, formació i prevenció i entre els seus projectes més destacats figura l’elaboració d’un “manual per a ensenyar a l’administració local què s’ha de fer” i d’un llibre sobre transparència i bon govern dirigit a xiquets i joves.

De l’avantprojecte de llei presentat pel Consell, opina que “és positiu en línies generals”, encara que troba a faltar informació sobre “dietes, despeses, targetes i variables” i, també a nivell estatal, aprecia “un intent de desviar l’atenció” cap als salaris dels polítics. Al seu judici, convé “començar pel més greu, per les societats que treballen al costat de l’Estat, que són les que extorqueixen, subornen i creen subterfugis per a dir com rebre les mossegades”.

Advoquen per reformar el codi penal per a “endurir penes i tipificar les de corrupció”, la llei de finançament dels partits polítics perquè aquesta “siga mixta” i també la de subvencions, en considerar que el exconseller “Rafael Blasco i els seus sequaços han enxampat 3,5 milions de subvencions” per la falta d’un “seguiment continu” dels projectes sobre la base de “certificacions reals”.

Comparteix

Icona de pantalla completa