Diari La Veu del País Valencià
Sebastià Carratalà guanya el Premi Llegir 2014
RedactaVeu / València

L’artista i columnista de La Veu del País Valencià Sebastià Carratalà és el guanyador del Premi Llegir 2014.

Amb una dotació de 500€, el Premi Llegir 2014 ha recaigut en Sebastià Carratalà (la Vilavella–La Plana Baixa), precisament per un article –‘Silenci’-, publicat el 20 de setembre de 2014 en La Veu, diari digital del País Valencià, del qual és col•laborador habitual.

Es tracta d’una reflexió feta a partir de la contemplació de diverses obres d’art en què es representa la lectura en aquells moments de silenci i de soledat que intensifiquen l’acte lector. Podeu llegir l’article premiat en aquest enllaç.

Per la seua banda, l’escriptor Salvador Vendrell ha resultat primer finalista amb l’article ‘L’animal de les paraules’ i Aída Sanz Renau ha quedat segona finalista amb l’article ‘Trens’.

La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura ha impulsat, per tercer any consecutiu, el Premi Llegir, amb l’objectiu de fomentar i difondre l’escriptura i la publicació d’articles que parlen de la importància de la lectura.

El jurat d’aquesta edició ha volgut destacar, en primer lloc, la bona acollida que ha tingut la iniciativa, ja que la participació ha sigut molt alta, amb un total de 59 articles presentats, procedents d’una variada i extensa geografia que ha traspassat les fronteres autonòmiques.

I, en segon lloc, ha valorat de manera molt positiva l’elevada qualitat de la gran majoria dels textos que han optat al guardó, tant els publicats prèviament en premsa escrita o digital durant els anys 2013 i 2014, com els inèdits. De fet, els membres del jurat fan constar “que ha sigut una tasca difícil de valorar, perquè s’hi han donat punts de vista diferents a l’hora d’abordar el tema –alguns ho han fet des d’una perspectiva didàctica, altres des d’una experiència literària o personal, etc.–, però que en qualsevol cas ha sigut una experiència molt enriquidora”.

Els membres del jurat (format pels escriptors, professors i experts en animació lectora Josep Castellano, Adelina España, Enric Lluch i Josep Gregori Soler, amb Josep Antoni Fluixà, director de la Fundació Bromera, com a president i Rosa Mengual, coordinadora d’activitats de la Fundació Bromera, com a secretària) mostraren la seua satisfacció i acordaren per majoria destacar com a primer finalista (dotat amb 300 €) l’article ‘L’animal de les paraules’, de l’escriptor i col•laborador habitual del diari Levante-EMV Salvador Vendrell (Riola), article publicat l’1 de juny de 2013 en el blog Catakumbai.

Com a segon finalista (dotat amb 200 €), l’article ‘Trens’, presentat per Aída Sanz Renau de Vila-real, qui amb només 16 anys s’ha situat per davant de la resta d’articles que optaven al premi amb un relat on l’autora narra una de les vivències que viu quan viatja amb tren.

Aquesta setmana també s’han fet públics els guanyadors del IX Premi d’Experiències de Foment de la Lectura 2014, amb un primer premi (dotat amb 800 € per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira) atorgat al projecte XVI Jornades poètiques Vicent Andrés Estellés, presentat pel CEIP Garganes d’Altea. Un projecte d’equip que inclou tot el centre, amb una trajectòria de 16 anys organitzant les jornades poètiques i una redacció i presentació excel•lents.

El primer finalista (dotat amb 600 € per la Fundació Bromera) s’ha atorgat al Pla de foment de l’hàbit lector de l’agència de lectura municipal de Manuel pel ventall d’activitats que ofereix –molt ampli– on la biblioteca es transforma en el centre dinamitzador del poble. A més, per la seua originalitat i la qualitat del projecte presentat, el jurat ha atorgat una menció especial sense dotació econòmica al projecte Rodant per terres de roders presentat per l’IES Pou Clar d’Ontinyent.

Comparteix

Icona de pantalla completa