Diari La Veu del País Valencià
Paco Sanz, candidat de Compromís a l’alcaldia de l’Alcúdia

RedactaVeu / L’Alcúdia

L’Assemblea de Compromís per l’Alcúdia, es va reunir ahir dijous per tractar l’elaboració de les llista a les eleccions locals i va ratificar l’actual regidor i portaveu del grup municipal Paco Sanz com a candidat a l’alcaldia de les eleccions municipals que tindran lloc el proper mes de maig.

Igualment es van crear quatre comissions que treballaran en l’elaboració del programa electoral que estarà obert a la participació ciutadana i a les aportacions que veïns i veïnes vulguen realitzar.

Paco Sanz es mestre en actiu del Col•legi Públic Heretats de l’Alcúdia, població on ha desenvolupat la major part de la seua tasca professional. En l’actualitat és regidor i portaveu del Grup Municipal de Compromís per l’Alcúdia en el qual també figura Pascual Ortega.

Ha compaginat la seua tasca de regidor en els últims anys amb la dedicació a l’activisme social i mediambiental, actuant com a portaveu de Xúquer Viu, responsabilitat que deixarà en suspens fins les pròximes eleccions municipals. També ha treballat en la lluita per una educació pública, en valencià i de qualitat, entre altres activitats.

El creixement de Compromís per l’Alcúdia en les passades eleccions va configurar un Ajuntament en el qual Compromís era clau en la presa de decisions, al no tenir, per primera vegada en la història, cap partit, la majoria absoluta. El que ha motivat que aquesta legislatura s’haja governat amb un acord entre Compromís i el PSPV, encara que Compromís no ha format part de l’equip de govern.

Paco Sanz se sent “satisfet” de la tasca de Compromís per l’Alcúdia, que ha estat darrere de moltes de les decisions municipals i que ha propiciat un augment de la transparència i la participació a l’Ajuntament. Pròximament es donaran a conèixer les principals aportacions de Compromís en la legislatura.

No obstant, Sanz considera que “resten moltes coses per millorar” i manifesta que la seua prioritat són “les persones, per davant de qualsevol altra consideració”. Rescatar les persones i aprofundir en la participació i la transparència són els reptes per a la pròxima legislatura en la que Compromís aspira a jugar un paper clau en el govern municipal de l’Alcúdia. “Legislatura que serà la del canvi al País Valencià on s’obrirà una nova etapa de decència i regeneració que deixe enrere la corrupció i el malbaratament de l’actual Govern del Partit Popular”, augura.

Compromís per l’Alcúdia donarà a conèixer la resta de components de la llista electoral en les pròximes setmanes i ara se centrarà en les primàries obertes de Compromís per triar els candidats a les Corts Valencianes i fa una crida als veïns i veïnes de l’Alcúdia perquè participen en aquestes primàries per triar els millor candidats i candidates.

Comparteix

Icona de pantalla completa