Diari La Veu del País Valencià
Anticorrupció es querella contra Camps, Johnson i Aspar per la Fórmula 1

RedactaVeu / València.

El fiscal anticorrupció es querellarà contra l’expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, Lola Johnson i Jorge Martínez ‘Aspar’, pels contractes de la Fórmula 1.

Així el fiscal especial anticorrupció ha comunicat al PSPV que s’ha interposat querella davant el Tribunal Superior de Justícia valencià per la compra per la Generalitat de l’empresa Valmor, que va gestionar les primeres edicions de la Fórmula 1 a València.

La denúncia la va presentar en el seu moment el grup socialista que assegura que tant la compra de Valmor per la Generalitat, per un euro, que va significar assumir més de 40 milions de deute de l’empresa creada ad hoc per a organitzar les proves i que va fer fallida, com les mateixes proves estan plagades d’irregularitats i xifres falses.

Aquesta denúncia pateix també per la presentada per Ignacio Blanco, portaveu d’EUPV, després que el Consell d’Alberto Fabra rescatara Valmor, l’empresa a la qual van adjudicar els drets de les carreres, després de la seua fallida.

Anticorrupció considera que l’expresident, l’exconsellera i l’expilot i empresari (accionista de Valmor) podrien haver comès un delicte de malversació, prevaricació i així com un delicte societari. Les investigacions se centren en l’adjudicació a Valmor de la gestió del gran premi de Formula 1 que se celebrava a València així com l’aval de la Generalitat Valenciana al deute contret per aquesta i la posterior compra de l’empresa (assumint tots els deute que tenia) l’any 2011.

Comparteix

Icona de pantalla completa