Diari La Veu del País Valencià
ACPV felicita les Corts per reconéixer que cal una RTV valenciana

RedactaVeu / València

Toni Gisbert, secretari d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), ha assistit com a convidat al ple de les Corts Valencianes celebrat aquest matí, que ha aprovat amb el vot positiu de tots els grups parlamentaris l’admissió a tràmit de la ILP per una ràdio i televisió valencianes.

“Aquest acord significa el reconeixement per part de tots els grups que el País Valencià necessita una ràdio i televisió públiques en llengua pròpia”, tal com reclama el projecte de llei de la ILP, “i que tancar RTVV ara fa un any va ser un error des de tots els punts de vista”, asseguren des de ACPV.

Acció Cultural, entitat impulsora de la ILP, considera que el balanç d’aquesta ILP és “molt positiu” sobretot “en un any hem aconseguit mantenir viva i més forta que mai la reivindicació ciutadana per recuperar una ràdio i televisió pròpies –subratllen en aquest sentit-, i hem construït un consens social tan unànime que ha forçat el PP a admetre a tràmit un projecte de llei que vol corregir la decisió que ara fa un any va prendre el president Fabra”.

Però Acció Cultural també ha advertit que “el PP no pot pretendre pervertir el projecte de llei durant el tràmit parlamentari amb l’ús de la seua majoria parlamentària de manera autoritària”.

Pel que fa a aquest aspecte, ACPV apunta que cal que el PP respecte el consens social que representa la ILP, i l’aprove en la seua integritat, “o perdrà la poca credibilitat que encara li puga quedar. Perquè un partit que destaca per la implicació de molts dels seus més importants membres en casos de corrupció, i per usar la seua majoria absoluta durant molts anys per imposar el seu criteri sense escoltar l’oposició ni la ciutadania, i que ha aplicat la censura -amb el tancament de TV3 i Catalunya Ràdio- i la persecució econòmica a la nostra entitat -amb la imposició de multes de volum exagerat- amb l’única intenció de provocar la nostra desaparició perquè treballem a favor de la llengua, la cultura i la llibertat d’expressió, no s’ha d’estranyar de la pèrdua constant i progressiva d’intenció de vot”.

Segons ACPV, la credibilitat només es pot intentar recuperar “amb el respecte a l’opinió de la majoria dels ciutadans valencians”.

Al mateix temps recorda que l’opinió majoritària dels ciutadans “és favorable al que planteja aquesta ILP” i “per això cal que el PP vote a favor de la seua aprovació sense cap esmena, i que inicie ara ja, de manera immediata, el procés d’obertura de la ràdio i televisió públiques valencianes”.

“Si el PP vol, es pot; si no ho fa, és perquè no vol. I en eixe cas haurà perdut tota credibilitat, i la societat valenciana, cansada de ser enganyada, prendrà nota”, conclou el comunicat d’ACPV.

Comparteix

Icona de pantalla completa