Diari La Veu del País Valencià
Construint País prepara el seu projecte per al procés constituent de Podem

RedactaVeu / València

Amb la declaració Podem construir el País Valencià!, els membres de l’equip Construint País, constituït per activistes de Cercles de tot el territori valencià, pretenen que es tinguen en compte, de cara al procés constituent de PODEM al País Valencià, les peculiaritats específicament valencianes que hi ha en la crisi del Règim del 78.

En aquest sentit, consideren que el document polític que ha de marcar el full de ruta del partit en terres valencianes hauria de reconèixer el País Valencià com una nació històricament subjugada que té dret a recuperar l’autogovern.

Revindicació del terme País Valencià i defensa de la llengua i la cultura valenciana

També, i com a segon punt, subratllen que aquest document ha d’abordar ‘sense complexos’ la qüestió identitària, tot reivindicant la denominació ‘País Valencià’ i denunciant l’anticatalanisme.

En el mateix comunicat de premsa de Construint País, apunten que es fa necessari combatre al mateix temps ‘les polítiques neoliberals i el subfinançament crònic que pateix el País Valencià, amb la reivindicació de la sobirania fiscal’, així com ‘defensar la llengua i la cultura catalana al País Valencià’.

Totes les persones interessades en integrar-se o col•laborar amb l’equip Construint País poden adreçar-se al seu correu electrònic ([email protected]) o a la seua pàgina de facebook Construint País-Podem País Valencià.

En aquest enllaç trobareu el document complet de la Declaració de l’equip Construint País.

Comparteix

Icona de pantalla completa