Diari La Veu del País Valencià
‘Si Fabra no sap per què ha de demanar perdó no mereix ser president’
RedactaVeu / València

Davall un intens fred, els familiars de l’accident de Metro de València s’han tornat a concentrar a la plaça de la Mare de Déu, com cada dia 3 de cada mes per a reclamar a la Generalitat i a la Justícia la veritat sobre l’accident.

En el comunicat llegit, l’Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol (AVM3J) considera que si el president de la Generalitat, Alberto Fabra, no sap per què ha de demanar perdó a les víctimes de l’accident de metro que en 2006 es va cobrar la vida de 43 persones i en va deixar ferides a altres 47 “no mereix ser president”.

En el manifest amb motiu de la concentració del 3 de gener, l’associació explica que el mes de desembre “ens va portar les declaracions gens honorables del president de la Generalitat, que diu no saber per què ha de demanar perdó a les víctimes de l’accident de Metro del 2006”.

Sobre aquest tema, es pregunta si “no li sembla suficient motiu la manipulació de la comissió parlamentària o és que el fet que els compareixents hagueren d’aprendre les respostes li sembla bé”.

@SembraLlibres

“Tampoc veu Alberto Fabra motiu per a demanar perdó perquè es prohibira als professionals de RTVV informar sobre el major accident de metro ocorregut a l’Estat, és eixa la televisió que el president ofereix als valencians”, incideix.

Per açò, des de l’AVM3J creuen que “els valencians ens mereixem molt més” i “polítics que no cedisquen davant les pressions, que actuen amb dignitat, que retraguen les males gestions, que no permeten a les empreses públiques que ells gestionen ocultar informació ni manipular la recerca d’un accident que va costar la vida a 43 persones”.

“Els valencians ens mereixem un president que sàpiga reconéixer els errors. Els seus i els comesos pels seus antecessors en el càrrec. Perquè no val amb dir jo no estava quan va ocórrer l’accident, perquè sí que estava quan les irregularitats han eixit a la llum i ha de retraure eixos actes i sancionar les persones que els van cometre”, ha insistit l’associació.

L’AVM3J considera que “Fabra és coneixedor de la falta de mesures de seguretat en la Línia 1; és coneixedor de les mentides abocades al voltant de la recerca; sap que des de FGV es van esborrar intencionadament les dades de la caixa negra; sap que FGV va mentir al perit judicial dient que no existien descarrilaments anteriors al 3 de juliol; sap que el Partit Popular va impedir l’accés de documents i testimoniatges a la comissió parlamentària, que podien indicar que l’excés de velocitat va ser la causa d’errades en el vagó i sap que un directiu de FGV va ocultar un informe que indicava que el tren del sinistre havia arribat al final de la seua vida útil amb dificultat per a trobar recanvis”.

Així, insisteix que “Alberto Fabra sap que les coses es van fer malament abans i després de l’accident i si encara no sap per què ha de demanar perdó és que no mereix ser el president del Govern Valencià. En les seues mans està”.

@JovesTorrent- Compromís

Comparteix

Icona de pantalla completa