Diari La Veu del País Valencià
[Vídeo] Verkami per fer la pel·lícula d’Ovidi Montllor que mai es va fer
Veure vídeo

RedactaVeu / València

La productora Aire de Cinema ha encetat una campanya de micromecenatge per poder aconseguir els 30.000 euros necessaris per poder fer el rodatge del documental ficcionat ‘Ovidi, la pel•lícula que mai es va fer’, del director valencià Vicent Tamarit i interpretat per Eduard Fernández, en el paper d’Ovidi, i per Rosana Pastor, en el paper d’una productora.

L’estrena del documental ficcionat està prevista per a l’últim trimestre d’enguany. Els promotors de la campanya pretenen tancar el finançament necessari -fins ara han aconseguit 300€- per dur a terme la pel•lícula durant els primers mesos del 2015, per poder així iniciar el rodatge de les entrevistes previstes entre els mesos de març i abril, i deixar per al pròxim mes de maig el rodatge de les escenes ficcionades.

Ovidi Montllor, una de les figures més importants de la cultura moderna valenciana, es definia a si mateix com un artista, poeta i pallasso. Nascut a Alcoi, fou una de les veus més importants del postfranquisme i de la transició. “Però prompte -apunta Aire de Cinema- es va convertir en un personatge incòmode per als nous poderosos…”

Cal recordar que la productora Aire de Cinema duu endavant des de fa uns anys un projecte per a fer una pel•lícula sobre l’Ovidi. Al projecte s’hi sumaren actors de la talla d’ Eduard Fernandez i Rosana Pastor i va aconseguir suport a Catalunya (Televisió de Catalunya), “però sempre condicionats perquè València li donara suport al projecte”, expliquen.

La negativa de RTVV i la redefinició del projecte

En aquest sentit, en diverses convocatòries es va presentar el projecte a l’IVAC, però sempre Radio Televisió Valenciana es negava apuntant que “mai entraria en una pel•lícula sobre Ovidi Montllor”.

Per aquesta raó i “tot i les negatives”, els impulsors del film anuncien que “no tirem la tovalla” i per poder fer-lo possible han “redefinit el projecte”. Així, fent un paral•lelisme amb la vida d’Ovidi Montllor han plantejat un documental ficcionat “on es contarà per un costat, la vida de l’artista alcoià des del punt de vista d’un actor (Eduard Fernàndez) buscant el seu personatge amb entrevistes a companys i familiars, i també imatges originals cedides per TVC i TVE. Al costat, fent un fals “making off”, seguirem les dificultats d’una productora (Rosana Pastor) i el seu equip per tractar d’aixecar el projecte, amb les negatives de la Televisió Valenciana”.

“Aplegats a aquest punt –expliquen- ens vegem de nou amb el problema del finançament del projecte”. Així, i “davant la impossibilitat d’aconseguir fons públics per finançar aquest projecte” han decidit encetar una campanya de Crowdfunding per aconseguir els diners necessaris per poder dur endavant el rodatge, el cost del qual està estimat en “vora 30.000€”. Es poden fer aportacions de 10, 25, 50, 75. 100, 250 i 300 euros.

Un projecte “en marxa”

Tot i les negatives, el projecte, segons asseguren els seus impulsors, “mai s’ha aturat”. De fet, en aquestos moments el director Vicent Tamarit “està treballant amb el documentalista per trobar imatges inèdites d’Ovidi Montllor per incloure-les al documental”. Paral•lelament, va treballant en el guió de la part de ficció, “on es contaran les impossibilitats dels productors de traure endavant el projecte original de pel•lícula”.

D’altra banda, Televisió de Catalunya ha donat el seu suport al projecte, signant un contracte amb Diagonal TV. També s’està en negociacions amb Televisió Espanyola.

Els diners aconseguits per via del micro-mecenatge s’utilitzaran per al finançament del rodatge, tant de la part de ficció com per a les entrevistes que els queden per rodar.

Les aportacions aniran destinades al pagament dels sous dels tècnics i actors, i també al lloguer de la maquinària necessària. A partir de l’estrena en sales del documental, la productora començarà amb el repartiment de les recompenses als mecenes.

>

Podeu veure el teaser d’Ovidi Montllor, el making of de la pel·lícula que mai es va fer’ en aquest enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa