Diari La Veu del País Valencià
Barberà rep un sobre amb una bala
RedactaVeu / EP / València

L’alcaldessa de València, Rita Barberà, ha denunciat aquest divendres davant la Policia Nacional la recepció d’un sobre amb remitent fals, per correu general en el consistori, dirigit al seu nom i amb una bala nou mil•límetres parabellum en el seu interior.

En roda de premsa, ha anunciat que aquest mateix matí ha tingut coneixement de l’enviament dirigit a la següent adreça: “Rita Barberà, Alcaldessa de València, exmo Alluntamiento Valencia”, escrit a mà, i amb un remitent fals, segons la primera edil, que únicament ha comentat que es tractava d’una ràdio i no ha volgut revelar quina “perquè segur que és mentida”.

A l’interior del sobre, en el qual també figuraven les paraules “llibertat i anarquia’, hi havia un projectil, que ha sigut lliurat al Cos Nacional de Policia, que ja ha iniciat una recerca.

“Perquè alguns em diguen que no calen mesures de seguretat, ni res de res”, ha comentat Barberà, qui ha manifestat la seua repulsa davant el que ha definit com un “regal especial entre cometes”. Malgrat la intenció de l’alcaldessa de no revelar el nom del mitjà de comunicació, ha transcendit que es tracta de Ràdio Klara -escrit erròniament com a Ràdio Clara en el sobre-.

Ràdio Klara: “L’autor ha tractat de criminalitzar l’emissora”

Des d’aquesta emissora s’han desvinculat totalment de l’enviament de la carta, en declaracions a Europa Press, i han remarcat que no tenen “res a veure” amb el que consideren “un intent de criminalitzar Ràdio Klara per part de qui haja enviat eixa carta” a Barberà. A més, han emmarcat aquest fet en la denúncia que van interposar fa prop d’un mes en un jutjat de guàrdia on informaven “d’enviaments amenaçadors contra la ràdio i una persona concreta”.

Segons han explicat, inicialment es demanava a un dels seus locutors que “es desdiguera d’un esment a Franco” i han precisat que l’últim escrit rebut tenia contingut “amenaçador” contra aquesta mateixa persona i la mateixa ràdio, per la qual cosa van denunciar aquests fets.

Intent d’atac a la llibertat d’expressió

En segon lloc, ho situen en un “context en què s’intenta atacar la llibertat d’expressió amb pretextos pelegrins”, punt en el qual al•ludeixen als atemptats contra la publicació francesa Charlie Hebdo i, encara que amb diferències evidents, a l’enviament a Barberà.

“Algú està suplantant el nom de Ràdio Klara i intenta responsabilitzar-nos d’alguna cosa amb el que no tenim res a veure”, han destacat des de l’emissora, que assegura condemnar “qualsevol intent d’emmordassar la llibertat d’expressió” i de “criminalitzar” aquest mitjà de comunicació “per part de qui haja enviat eixa carta”.

Comparteix

Icona de pantalla completa