Diari La Veu del País Valencià
La gerent de les Arts va cobrar 508.000 euros en comissions ocultes
RedactaVeu / València

El secretari general del PSPV-PSOE i candidat a la Presidència de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest matí que “el cas del Palau mostra que la gestió del PP a la Comunitat està impregnada de corrupció”. En aquest sentit, ha destacat que “no és que existisquen determinats espais que s’hi han vist esguitats, sinó que és cada vegada més evident que ho abasta tot”.

D’aquesta manera, després de conéixer-se a través de la Intervenció General de la Generalitat en Anticorrupció que la gerent de les Arts, Helga Schmidt, va cobrar 508.000 euros en comissions ocultes, ha recordat que “fa una any els mitjans de comunicació ja van denunciar el que estava passant i Fabra va eixir a defensar la gestió de Schmidt”. Per a Puig, “açò evidencia que el PP no vol acabar amb la corrupció, per açò és necessari passar la pàgina del PP”.

Helga Schmidt

El líder dels socialistes valencians ha apuntat que “ara el necessari és que s’òbriga una comissió de recerca i que Fabra aporte fins a l’última dada sobre el que ha passat en el Palau de les Arts perquè és indignant que en una comunitat autònoma amb el 31% d’exclusió social existisca aquest balafiament massiu i aquest robatori generalitzat”.

Puig ha insistit que “el PP ha permés en la gestió de la Generalitat Valenciana que hi haja beneficiaris privats, que part dels diners públics s’haja desviat, sense intervenir cap treball, a les butxaques privades” i ha assegurat que “s’ha produït un espoli, un saqueig, i aquest engany ha d’acabar”.

En aquest sentit, ha posat l’accent que “existeix una responsabilitat política, perquè a Helga Schmidt la va contractar el PP, la manté el PP i avala la seua manera d’actuar”. Per açò, ha remarcat que “el responsable polític és qui ha de dimitir, perquè ha permés i ha avalat la corrupció a la Comunitat Valenciana”.

Esquerra Unida reclama la dimissió immediata d’Helga Schmidt i l’obertura d’una comissió d’investigació

Per la seua part, la portaveu adjunta d’EUPV en les Corts, Esther López Barceló, ha exigit l’obertura d’una comissió d’investigació immediata “per a esclarir totes les responsabilitats polítiques sobre el malbaratament dels recursos públics i les irregularitats en la gestió del Palau de les Arts en mans d’Helga Schmidt, que estem coneixent a través del contingut, publicat als mitjans de comunicació, d’un informe d’auditoria interna de la Intervenció General, que Esquerra Unida està mesos reclamant a la Conselleria sense èxit”.

López Barceló ha denunciat que inclús la Conselleria ha esgotat els terminis per a donar a Esquerra Unida aquesta documentació sobre la gestió econòmica i financera del Palau de les Arts. “I entenem que eixa opacitat és perquè les conclusions de l’informe, com estem veient, són demolidores”.

Esther López Barceló

Esquerra Unida reclama el cessament immediat de Schmidt.

“Ja ha donat massa escàndols com per a romandre un dia més en el càrrec. Des d’EUPV ja férem públics els vora 400.000 euros que s’havia gastat en viatges i

hotels de cinc estrelles a costa de l’erari públic, i ara coneixem l’existència d’aquesta empresa privada, que compartia ni més ni menys que amb el president del Consell Jurídic Consultiu, qui també haurà de donar explicacions. Considerem molt perillós que un càrrec d’aquesta dimensió estiga també entre els implicats d’aquesta història”.

López Barceló conclou: “caldria ara preguntar-li a Plácido Domingo si encara pensa que Helga Schmidt és de les dives de l’òpera que menys cobra”, remarca.

Comparteix

Icona de pantalla completa