Diari La Veu del País Valencià
Les ‘línies roges’ de Fabra no s’apliquen a Camps
ACN / València.

La consellera portaveu del govern valencià, María José Català, ha assegurat aquest divendres que l’expresident Francisco Camps no ha de deixar la seua acta de diputat a les Corts Valencianes si resulta imputat per la gestió de la Formula 1. Així ho ha manifestat la portaveu a preguntes dels mitjans després que aquesta setmana s’haja conegut que la Fiscalia Anticorrupció veu “sòlids indicis” de delicte en Camps per la compra per part de la Generalitat Valenciana de l’empresa gestora de la Fórmula 1, Valmor Sports, María José Català ha dit que la línia roja marcada pel president Alberto Fabra en els casos de corrupció és l’obertura de judici oral i no la imputació en el cas dels diputats.

Així mateix ha assenyalat que Camps es troba protegit per l’estatut d’expresidents que li atorga la condició de membre nat del Consell Jurídic Consultiu. “En aquest moment la seua actual responsabilitat, en un lloc com en altre, no té perquè deixar de realitzar-se”, ha puntualitzat María José Català.

La consellera portaveu ha dit que des del govern valencià es respecten tots els pronunciaments de l’expresident Camps, que aquest dijous manifestava a través d’un comunicat que en la gestió de la Fórmula 1 a València “no va haver intenció ni cap voluntat de beneficiar directament o indirecta cap empresa o entitat”. Camps afegeix que la decisió va ser “estrictament política” i amb el suport tècnic i jurídic necessari.

El pronunciament de la Fiscalia Anticorrupció arriba després de les diligències d’investigació penal sobre els contracte de compra de l’empresa Valmor, gestora de la Fórmula 1, per part de la Generalitat Valenciana. Aquestes, han servit com a base per a la querella interposada per la Fiscalia contra l’expresident de la Generalitat Valenciana i actual diputat, Francisco Camps, i contra l’exconsellera de Cultura i Esports, Lola Johnson, així com l’expilot Jorge Martínez Aspar.

Anticorrupció considera que l’expresident, l’exconsellera i l’expilot i empresari (accionista de Valmor) podrien haver comés un delicte de malversació, prevaricació i així com un delicte societari. Les investigacions se centren en l’adjudicació a Valmor de la gestió del gran premi de Fórmula 1 que se celebrava a València així com l’aval de la Generalitat Valenciana al deute contret per aquesta i la posterior compra de l’empresa (assumint tots els deute que tenia) l’any 2011.

Sobre aquest procediment judicial, la consellera portaveu ha dit que el govern valencià està “tranquil” perquè està convençut que va fer el millor per a la gestió dels recursos públics “i pensem que es van defensar els interessos dels valencians no causant un perjudici major per als interessos de la Generalitat Valenciana”.

Comparteix

Icona de pantalla completa