Diari La Veu del País Valencià
Calabuig: ‘No podem permetre quatre anys més del PP’

Europa Press / València.

El candidat del PSPV a l’Alcaldia de València, Joan Calabuig, ha asseverat aquest dissabte que els socialistes recuperaran la reputació de la ciutat després de les eleccions i amb un govern socialista “València canviarà profundament i es posarà dempeus”. “Més de 20 anys amb governs del PP han sigut suficients, volem massa a aquesta ciutat, a aquesta comunitat, per a permetre quatre anys més de PP. Mereixem una València millor”, ha indicat.

Així s’ha pronunciat Calabuig durant la seua presentació com a candidat en un acte celebrat en el Palau de la Música de València, on han assistit el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i el secretari general del PSPV, Ximo Puig.

Ha començat el seu discurs, en el qual ha intercalat el castellà i el valencià, defensant la llibertat i convivència davant el terrorisme fonamentalista i ha tingut paraules en record dels atemptats de París, al mateix temps que ha condemnat també el “terrorisme masclista”.

En clau local, el socialista ha incidit que València, “amb les seues immenses potencialitats humanes, s’engegarà de nou” després de les eleccions de maig i els socialistes recuperaran, a més de la reputació de la ciutat, “l’orgull de ser valencians i l’esperança de tot el bé que podem fer junts”.

“València canviarà profundament i es posarà dempeus. Aquest és un projecte per a tots els valencians, que no va contra ningú, que respecta tots els sentiments; no acceptarem els qui ens volen dividir”, ha ressaltat Calabuig, que ha citat com a exemples “una suposada casta contra el poble, catalanistes o anticatalanistes”. Al seu judici, hi ha “moltes tasques col·lectives importants i urgents per a perdre’ns en divisions”.

El socialista ha apuntat que encara que “hi ha qui ens diu que és igual qui guanye, perquè tots som iguals”, “no hi ha res més allunyat de la realitat” i per açò el partit ha d’”explicar què significa exactament que guanyem”.

Ciutat lliure de desnonaments

En aquest sentit, ha posat la lluita contra la pobresa, contra l’exclusió social, la societat del benestar, la igualtat d’oportunitats i l’impuls de l’activitat econòmica com a eixos del seu programa, al mateix temps que ha ressaltat la seua aposta per l’educació pública de la mà de les ‘escoletes’ de la xarxa pública, que “tornaran el curs que ve”.

Així mateix, ha apuntat que “en el curs 2015-16 tots els xiquets i xiquetes de València començaran amb els seus llibres, el seu material escolar, el seu dret al menjador, al transport, a l’oci i a l’esport, independentment de les seues famílies” i València serà “una ciutat lliure de desnonaments”.

Joan Calabuig amb Pedro Sánchez

Oferta clara i creïble

Calabuig ha reiterat que el PSPV representa “l’única oferta clara i creïble per a començar un canvi segur i fiable en tan sols cinc mesos”, sense prometre “res que no puguem fer”, i ha instat davant els presents a estar “sempre en marxa, en les xarxes socials, telefonantn, portant el nostre missatge a tots en els barris, en els centres de treball o estudi, comprometent a més ciutadans amb l’inici de la nova etapa”.

“El vot que demanem als ciutadans no és per a mi, per a Ximo o per a Pedro” sinó que “és per a les famílies treballadores, els xiquets que no tenen llibres per anar a escola, els que veuen amb angoixa que no arriben a final de mes…”, ha incidit el socialista.

Crisi ètica i moral

Finalment, ha advertit que la ciutat de València viu “una situació d’emergència econòmica i social” amb més de 90.000 aturats i 30.000 famílies que “ja no tenen ingressos regulars”, i amb una crisi “ètica, moral i de reputació”.

En aquest sentit, ha lamentat que “el PP, Barberà, Fabra… ens han posat en el mapa, desgraciadament” i els socialistes han lluitat “implacablement contra la corrupció, abans que ningú, amb més energia que ningú, amb més determinació que ningú”. De fet, ha citat com a exemple “el cas Nóos, els abusos en Fira València o el saqueig d’Emarsa” o els casos Gürtel, Brugal o Fabra.

Comparteix

Icona de pantalla completa