Diari La Veu del País Valencià
La Policia deté Helga Schmidt i precinta part del Palau de les Arts
Redacta Veu / EP / València

Agents de la Policia judicial s’han personat aquest dimarts en la institució cultural en el marc de la recerca oberta després de la denúncia d’un extraballador del teatre i un informe d’Intervenció de la Generalitat que va detectar diverses irregularitats en relació amb suposats cobraments de comissions relacionats amb els patrocinis.

En l’acte judicial del registre consta la detenció de l’actual intendent del coliseu des de la seua inauguració, Helga Schmidt, i el que va ser el seu gerent entre 2007 i 2012, Ernesto Moreno, segons publica El País.

Alguns treballadors han sigut desallotjats del seu lloc de treball mentre es practica el registre. Durant el registre policial s’ha precintat diverses àrees del teatre d’òpera, en concret el despatx de la intendent, Helga Schmidt, i les àrees Econòmica i de Recursos Humans, no obstant açò l’activitat continua amb certa normalitat en la resta de l’immoble.

Català: La suspensió de Helga és “temporal”

Segons han confirmat fonts policials, durant el registre, agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia han detingut a dues persones. A més, la consellera de Cultura del Govern valencià, María José Català, ha anunciat la decisió de retirar les seues competències a la intendent Schmidt i ha precisat que es tracta d’una suspensió “temporal” fins que s’aclarisquen les circumstàncies en les quals queda la fins ara responsable artística del coliseu.

Foto: José Soler (ACN)

Malgrat la presència policial en el Palau, fonts del comitè d’empresa han confirmat a Europa Press que l’activitat estrictament cultural continua en l’edifici amb “normalitat”, dins de les especials circumstàncies. De fet, està previst que sobre les 15.00 hores es duga a terme un assaig de ‘Don Pasquale’, el pròxim títol programat, i també es treballa en la Sala Martín i Soler.

Cal recordar que la Generalitat Valenciana ha suspès de forma cautelar Helga Schmitd de les seues funcions com a intendent del Palau dels Arts Reina Sofia de València després del registre policial iniciat aquest dimarts segons ha confirmat la consellera d’Educació, Maria José Català.

Durant aquest matí, agents policials s’han presentat en les instal·lacions del Palau de les Arts Reina Sofia de València, que està sent objecte d’una recerca per part de la Fiscalia, arran de la denúncia d’un extreballador del teatre d’òpera i un informe d’Intervenció de la Generalitat que va detectar diverses irregularitats en relació amb suposats cobraments relacionats amb els patrocinis i amb dos detinguts.

Foto: José Soler (ACN)

La consellera d’Educació i Cultura, María José Català, ja va assegurar ahir que és la Fiscalia qui està investigant la denúncia de l’antic treballador de les Arts i que aquest organisme és qui “ha de determinar els fets”. Fins al moment, no ha transcendit quina informació estan requerint els agents.

A més, recentment s’ha encarregat a la direcció econòmic-administrativa del Palau de les Arts que realitze un informe amb tota la documentació sobre la relació entre el coliseu i la societat Patrocini de les Arts (l’empresa que va cobrar per la consecució de patrocinis al teatre).

Foto: José Soler (ACN)

Comparteix

Icona de pantalla completa