Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig exigeix un pla de xoc immediat per a malalts d’hepatitis C
RedactaVeu / València

Ximo Puig ha celebrat una reunió aquest dimarts amb els afectats per l’Hepatits C en què ha defensat la necessitat d’aplicar un Pla de Xoc immediat perquè “molts malalts no poden esperar i, si no s’actua, la seua malaltia notindrà reversibilitat mentre que ara té una solució”.

No obstant açò, ha destacat que també s’ha d’aplicar un pla estructural que “done cobertura a les persones que tenen aquest virus i que encara no han desenvolupat la malaltia, ja que, gràcies als nous medicaments podran seguir així”.

En aquest sentit, ha definit la situació com a “estranya” perquè demostra la “falta d’un govern sensible als problemes reals dels ciutadans i un govern a la deriva incapaç de solucionar res”. És més, Puig ha destacat que “no s’entén que no s’actue ni es done solució davant aquesta malaltia que afecta a entre 6.000 i 7.000 persones” al País Valencià i ha criticat que açò és “inhumà, a més d’insuportable en termes econòmics i d’eficiència”.

Per açò, el dirigent socialista ha aplaudit la capacitat de mobilització que han demostrat els malalts, ja que, han aconseguit “posar en l’agenda política aquest problema” i ha esperat que “prompte es resolga aquesta situació”.

‘Cridar l’atenció enfront un problema crucial’

De fet, el coordinador de la Plataforma de Malalts d’Hepatitis C del País Valencià, Brígido Herreros, ha destacat que la intenció dels afectats és “cridar l’atenció enfront d’un problema crucial”, ja que, “cada dia que es perllonga en el temps tindrà més difícil solució perquè el fetge és un òrgan que aguanta molt, però que una vegada que es necrosa no hi ha volta arrere, mentre que amb la medicació actual es negativiza el virus i s’evita que es replique”.

L’associació ha arreplegat en deu dies 10.000 signatures per a enviar-les al Ministeri i aconseguir que faciliten la medicació perquè “és una qüestió de gestió econòmica, ja que, el transplant i el tractament a posteriori és molt més car que tractar la malaltia abans”.

Comparteix

Icona de pantalla completa