Diari La Veu del País Valencià
Joan Francesc Mira, Socarrat Major
RedactaVeu / Vila-real

Antic professor de l’institut Ribalta i de la Universitat Jaume I, ha treballat en universitats d’Europa i dels Estats Units d’Amèrica i ha participat en nombrosos congressos internacionals de catalanística i antropologia. Joan F. Mira és també membre de l’Institut d’Estudis Catalans.

La seua obra és vasta i abraça camps diversos com el de la sociologia i l’antropologia, l’assaig, la biografia, la traducció i la novel·la. A tall de mostra convé tenir presents títols com ara Sense música ni pàtria (1995), Borja Papa (1996), Sobre la nació dels valencians (1997), Cap d’any a Houston (1998), Purgatori (2002), El professor d’història (2008), Els Borja. Família i mite (2000), Sant Vicent Ferrer. Vida i llegenda d’un predicador (2002), La prodigiosa història de Vicent Blasco Ibáñez (2004), Vida i final dels moriscos valencians (2009), En un món fet de nacions (2008), Europeus. Retrat en setanta imatges (2010), El tramvia groc (2013), etcètera, etcètera.

En reconeixement de la seua obra admirable, Joan F. Mira ha rebut les distincions següents entre moltes d’altres: premi Joan Fuster d’assaig, Creu de Sant Jordi, Medalla d’Or de la ciutat de Florència, premi Sant Jordi de novel·la, premi Nacional de la Crítica (per partida doble: per Purgatori i per El professor d’història) i Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.

El premi Socarrat Major li serà lliurat durant un sopar d’homenatge que tindrà lloc al restaurant Cal Dimoni (avinguda d’Europa, núm. 15) de Vila-real el pròxim dia 7 de febrer a partir de les 7.30 de la vesprada. El sopar és obert a tots els públics.

Comparteix

Icona de pantalla completa