Diari La Veu del País Valencià
Oltra: ‘Tinc les vivències i les propostes per a ser presidenta de la Generalitat’
Europa Press / València

Oltra s’ha expressat en aquests termes en l’acte central de les primàries de Compromís a la circumscripció de València, que s’ha celebrat en el complex La Petxina, en el qual també ha intervingut el que serà el número dos per aquesta circumscripció i síndic en les Corts, Enric Morera.

Així mateix, han participat la resta de candidats que han tingut un minut per a presentar-se i plantejar breument les seues propostes, de cara a la votació de les primàries que se celebrarà dissabte que ve i per a les quals s’han inscrit unes 40.000 persones.

La que serà la número 1 de la coalició, qui ha destacat la “gran sort” que té per ser “candidata única” de Compromís a la Presidència de la Generalitat, ha assegurat que es presenta “perquè vull ser presidenta, no vull ser la consciència de ningú”.

Oltra ha assegurat que si la gent confia en la coalició serà “presidenta”, encara que potser “els vots em posen a agranar el Palau”. En qualsevol cas, ha dit als assistents a l’acte que “siga presidenta o agranant el Palau eixiran noves vivències i nous compromisos, que seguiré compartint amb vosaltres, caminant, mirant-nos als ulls, compartint vivències, esperances, intranquil·litats i tristeses”.

“El motor de la nostra lluita ha de ser l’amor, ni la revenja ni la retribució. L’amor per aquest poble, pels homes i dones que ho passen malament i per aquells que somniem un món millor”, ha ressaltat la representant de Compromís, qui s’ha mostrat convençuda que “entre tots podem fer un gran país des del xicotet”.

Mònica Oltra ha aprofitat part de la seua intervenció per a narrar algunes de les seues “petites vivències” que han “forjat els seus compromisos”. Ha explicat que va nàixer a Alemanya, en ple Estat de Benestar, per la qual cosa està “atrapada” entre dues generacions que “de xicotets han passat fam”, en referència als seus pares i als seus fills -que van nàixer a Àfrica-.

‘No hi ha proposta que no isca del cor’

Al seu judici, “açò explica la meua lluita contra la pobresa infantil”. També ha explicat que va triar la professió d’advocada per a “contribuir a un món millor” i que en aquesta elecció va influir l’assassinat de cinc advocats a Atocha, quan ella tenia 7 anys. Segons ha destacat, “les vivències i les emocions han estat sempre davant” i ha afegit que “no hi ha proposta que no isca del cor”.

Per la seua banda, Enric Morera ha assegurat que els homes i dones de Compromís formen “un gran equip” i s’ha mostrat convençut que la pròxima campanya electoral de cara al 24 de maig “no serà una campanya qualsevol” perquè “estem en temps de canvi profund i real”.

Així mateix, creu que serà “molt decisiu el que passe a Grècia, on han aconseguit que les polítiques d’austeritat comencen a canviar” i ha ressaltat: “Nosaltres també farem història”. “Hem de contribuir al fet que el canvi siga una realitat i al fet que siga poderós, solvent, a favor de les persones i valencià”, ha manifestat.

Morera ha destacat que Compromís compta amb “una lluita acreditada a favor de la decència política i en contra de la corrupció”. També s’ha referit a les propostes “a favor de les persones”, per a canviar el model productiu, per a recuperar el medi ambient, així com “per a fer de la cultura un motor de la nostra economia”.

D’altra banda, ha posat l’accent en la necessitat que “passem de ser una comunitat casposa de segona divisió, a un País Valencià de primera divisió, digne dins dels pobles d’Europa i dels països més avançats”.

“El fava de ramonet”

Durant la seua intervenció, el candidat de Compromís també ha assegurat que aquesta formació política recuperarà Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) i ha dit que la primera pel·lícula que emetran serà ‘El fava de Ramonet’ “i la dedicarem al moniato”.

Comparteix

Icona de pantalla completa