Diari La Veu del País Valencià
Pedro Sánchez es bolca perquè Ximo Puig siga president de la Generalitat
RedactaVeu / València

El dirigent socialista va manifestat ahir dilluns a València que té com a prioritat, “reformar el sistema de finançament autonòmic i impulsar el Corredor Mediterrani. Això ho va fer, acompanyat pel secretari general del PSPV, Ximo Puig, abans de pronunciar una conferència en el Club de Trobada Manuel Broseta, amb la qual s’inaugura aquest cicle de ponències d’enguany.

“És un plaer estar a València”, ha destacat Pedro Sánchez, qui ha assegurat que vindrà molt a aquesta ciutat per a “ajudar perquè Ximo Puig siga el pròxim president de la Generalitat”.

Preguntat per la importància que dóna al País Valencià en el seu projecte, Sánchez ha subratllat que el socialisme valencià és “una de les peces centrals” en el “procés de renovació” que va dur a terme el PSOE al juliol.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que una de les persones de “màxima responsabilitat” en la seua Executiva Federal és Ximo Puig, responsable de la Secretaria de Regeneració Democràtica. Així mateix, ha indicat que al capdavant del departament d’Igualtat està una altra valenciana, Carmen Montón, i ha afegit que el també valencià José Luis Ábalos és membre de la direcció del grup parlamentari socialista.

De la mateixa manera, ha asseverat que el socialisme valencià és “una peça fonamental”, també en tot el que té a veure amb les polítiques i l’estratègia socialista a nivell estatal, en temes com la igualtat d’homes i dones o el projecte econòmic.

Sánchez ha aprofitat per a anunciar “dos compromisos del Govern socialista a partir de novembre de 2015”, perquè està “convençut” que “es produirà un canvi a Espanya”. En concret, ha assegurat que reformaran el sistema de finançament autonòmic i impulsaran el Corredor Mediterrani que “tanta falta fa en una comunitat com aquesta”.

Comparteix

Icona de pantalla completa