Diari La Veu del País Valencià
Desídia de Governació per a coordinar la prevenció front al terrorisme gihadista
RedactaVeu / València

La Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO PV va remetre un escrit al conseller de Governació i Justícia, Luis Santamaría Ruiz, sol·licitant l’elaboració d’un protocol d’actuació per a la Policia Local front al terrorisme gihadista després dels esdeveniments succeïts a París.

Segons CCOO PV, la preocupació es va incrementant tal i com s’observa el desenvolupament del nivell 3 d’alerta i prevenció fixat pel Govern.

No obstant açò, la sol·licitud duta a terme per CCOO per a convocar la Comissió de Coordinació de Policia Local, de manera que s’establisquen criteris comuns d’actuació i autoprotecció, “ha caigut en sac foradat”. Per a CCOO, “el desistiment d’obligacions per part de Governació està quedant en evidència”.

Segons denuncia el sindicat, les instruccions que algun Ajuntament ha pres manquen de l’adequat marc autonòmic de coordinació, la qual cosa els converteix en insuficients. Segons CCOO, “tampoc n’hi ha prou” amb anunciar la celebració de reunions amb els Caps de Policia Local a càrrec dels organismes de l’Estat competents i encarregats de la gestió d’informació, “de les quals es desconeix si s’han realitzat o no perquè no ha transcendit cap instrucció i criteri unificat”. A més, puntualitza CCOO, qualsevol referència sobre la procedència de crear marcs d’actuació a través dels cossos de Policia Local han de concretar-se en l’àmbit de la Comissió de Coordinació.

Foto: Thierry Caro

Cimera sindical si no es convoca la Comissió de Coordinació

CCOO PV ha anunciat que realitzarà una cimera sindical per a afrontar aquesta situació “si Governació no es pren seriosament la situació i convoca immediatament la Comissió de Coordinació per a adoptar decisions en compliment de l’establit en la Llei 6/1999 de Policia Local”. Aquesta Llei defineix que s’entén per coordinació, contemplant la possibilitat de “fixació dels mitjans per a homogeneïtzar les policies locals” del País Valencià, “a fi d’aconseguir una acció que millore la seua professionalitat i eficàcia, tant en les seues accions individuals com en les conjuntes, sense perjudici de l’autonomia municipal”.

Comparteix

Icona de pantalla completa