Diari La Veu del País Valencià
ERPV diu que un corredor mediterrani que passa per Madrid és ʺun disbaratʺ
RedactaVeu / València

El corredor mediterrani per Madrid. Núria Arnau, secretària General d’ERPV, “aquest és un nou disbarat del Govern espanyol que només respon a estratègies centralitzadores pròpies del nacionalisme espanyol i que va en contra de tota lògica des de punts de vista estratègics, econòmics o socials”.

Per a Arnau, “l’Estat espanyol pretén novament marginar i discriminar els Països Catalans, les persones que vivim ací, la nostra indústria,… D’executar-se aquest traçat absurd, Castelló i Tarragona quedarien sense ample de via europeu per al transport de mercaderies”.

“Quin sentit té aquesta inversió si al País Valencià les mercaderies hauran de fer el doble de kilòmetres en tren que en l’actual xarxa de carreteres? Enviaran des de la Ford d’Almussafes un cotxe cap a França si ha de recórrer gairebé 1000 km extra al seu pas per Madrid?” argumentava la dirigent independentista.

“El corredor mediterrani és una via de transport de mercaderies natural”, ha insistit Arnau, “per això venim reivindicant des de fa molt de temps unes infraestructures adequades que permeten donar sortida a aquest flux comercial, però sempre hem trobat l’obstacle dels diversos governs espanyols que han prioritzat els interessos miops i egoistes de l’estat per davant dels interessos del conjunt d’Europa i, òbviament, per davant dels interessos dels Països Catalans”.

La dirigent republicana diu que ara, que per fi havíem aconseguit avançar algunes passes en aquest projecte, “el PP pretén mutilar-lo introduint d’una manera absurda Madrid en la ruta”.

“Els valencians i valencianes paguem molt alt el preu del mal govern en un Estat que ens discrimina, malgrat tot, els Països Catalans representem el 40% del PIB de l’Estat espanyol i el 60% de les exportacions i ens ofega tractant-nos com una colònia tributària”, ha conclòs la dirigent republicana.

Davant aquesta realitat, és necessari plantejar-nos fins quin punt estem disposats a seguir ʹofrenant noves glòries a Espanyaʹ o decidir emprendre un altre camí, que defense de veritat els interessos del nostre territori i de la gent que viu ací.

Comparteix

Icona de pantalla completa