Diari La Veu del País Valencià
Els primers Furs de València es presenten aquest dijous a La Nau
RedactaVeu / València

Aquest dijous, dia 29 de gener, Aniceto Masferrer, professor de Dret de la Universitat de València, oferirà la conferència ‘Furs e ordinacions del Regne de Valencia. El moviment compilatori a la tradició jurídica valenciana’, edició príncep (primera edició impresa d’una obra manuscrita) que recopila els furs de València des que el rei Jaume I els va jurar davant les Corts del Regne el 7 d’abril de 1261. Aquesta obra constitueix la primera edició d’un text legal valencià.

Com és habitual en els incunables, manca de portada. L’exemplar conservat en la Biblioteca Històrica de la Universitat de València és un dels més bellament il·luminats, amb lletres cabdals en pa d’or i blau, adornades amb filigranes en roig i violeta, i inicials en roig i blau de forma alternativa.

La conferència tindrà lloc a l’Aula de l’edifici de La Nau, a les 19 hores (entrada lliure i limitada a la capacitat del recinte). El cicle es desenvolupa al llarg de 15 sessions, des de setembre de 2014 fins a febrer de 2016, l’últim dijous de cada mes i sempre a la mateixa hora.

Mitjançant aquest cicle la Universitat vol mostrar el seu patrimoni bibliogràfic no només a grans investigadors, sinó també a estudiants, professors, lectors i curiosos perquè puguen gaudir lliurement dels textos i la bellesa dels llibres.

Comparteix

Icona de pantalla completa