Diari La Veu del País Valencià
STEPV convocarà vaga de professorat interí el pròxim 25 de febrer

RedactaVeu / València.

Les assemblees convocades aquesta setmana per STEPV, AFID i CPI han acordat convocar mobilitzacions del professorat interí aquests mes de febrer, davant la negativa de la Conselleria d’Educació de negociar un nou acord de professorat interí abans de les oposicions de 2015.

Cal recordar que en 2013 es va reordenar el professorat del cos de mestres i d’algunes especialitats de secundària després de les oposicions, la qual cosa va comportar la reordenació en les llistes d’uns 1400 docents i la pèrdua d’accés a vacant en les adjudicacions.

En 2015 tornaran a convocar oposicions que afectaran el cos de secundària, EOI, FP i Ensenyaments Artístics Superiors i, per tant, el nombre de docents reordenats en les borses augmentarà.

Per evitar-ho STEPV ha proposat en Mesa Sectorial la negociació d’un nou acord que retorne als criteris anteriors i recupere el professorat rebaremat. El Sindicat argumenta, entre altres coses, que la majoria sindical que va signar l’acord de 2013 ja no existeix després de les eleccions sindicals del 4 de desembre.

Davant la negativa del director general de Personal a negociar un nou acord, i de la consellera d’educació, M. José Català, a reunir-se amb STEPV, les assemblees de professorat interí han acordat les mobilitzacions següents:

– 4 de febrer: concentracions a Alacant (Casa de les Bruixes) i a València (plaça Manises) a les 18h.

– Recollida de signatures de professorat i suports de claustre per a exigir la negociació d’un nou acord abans de les oposicions.

– Vaga de professorat interí el 25 de febrer.

En acabar la vaga, es convocaran assemblees per a continuar amb la mobilització fins aconseguir la negociació o inaplicació de l’acord en les oposicions de 2015.

Comparteix

Icona de pantalla completa