Diari La Veu del País Valencià
La nova biblioteca de l’Alcúdia triplica la capacitat de l’antiga
Raimon Ribera / l’Alcúdia

La construcció d’aquesta nova biblioteca, expliquen, ve motivada per la necessitat de tenir una biblioteca més gran, amb millors condicions lumíniques i sonores, i que estiga integrada dins de l’espai de la vida pública del poble, d’aquesta manera s’integra junt al Parc del Patinatge, el Viver d’Empreses i l’Espai Jove, amb un edifici que tanca el conjunt arquitectònic donant coherència a un espai en què cohabitaran a partir d’ara l’oci, el negoci, i la cultura.

L’edifici, plenament integrat en l’entorn, seguint les línies estilístiques amb què ja es va planificar el Patinatge, és un edifici que destaca per la seua lluminositat i per la sensació que dóna d’obertura. El disseny i execució del projecte ha estat a càrrec d’un grup d’arquitectes joves alcudians coordinats per l’arquitecte municipal. El cost del projecte ha estat de mig milió d’euros, que han estat aportats pel Pla Provincial d’Obres i Serveis (347.000€) de la Diputació de València i el mateix ajuntament (151.000€), i l’obra l’ha dut a terme l’empresa local Sol i Sostre Construccions.

Durant l’acte s’ha pogut veure la placa dedicada a Josep Lluís Bausset, una obra de Manuel Boix feta ‘ad hoc’ amb el seu rostre de perfil i amb la inscripció “Josep Lluís Bausset i Ciscar, fill predilecte de l’Alcúdia. País Valencià. 1910-2012” i l’expressió amb què l’il•lustre solia felicitar el Nadal “S’ofereix seu i de la pàtria.

Inauguració de ‘Perfils’

També ahir a la vesprada va tenir lloc la inauguració de l’exposició ‘Perfils’, del pintor local Rafael Martínez Primo. Una sèrie d’obres en què es combinen les de gran format amb sèries de menor mida i que fusionen tècniques distintes com són l’oli, l’acrílic, el gravat o el collage amb materials diversos en torn d’un concepte comú a tota la sèrie: perfils de rostres de perfil, treballats sobre fons plans i llenços que adquireixen textura i irregularitats gràcies a impregnacions prèvies aplicades a la tela.

També la inauguració d’aquesta exposició, que es podrà visitar fins el 20 de febrer a la Casa de la Cultura de l’Alcúdia, va comptar amb gran afluència de públic, comptant-se gairebé un centenar de visitants.

Comparteix

Icona de pantalla completa