Diari La Veu del País Valencià
La recepció de TV3 al PV millora però continua sent de pagament

Racó Català

La recent modificació de les freqüències televisives ha tingut una conseqüència positiva per a la recepció de TV3 i el Canal 33 al País Valencià. Ara bé, només per als qui sintonitzen els canals a través dels serveis de pagament d’ONO, empresa de comunicació per cable, i no pas de forma gratuïta.

Fins ara, ONO oferia la captació de dos dels canals de la Corporació Catalana: pel canal 10, se sintonitzava Televisió de Catalunya Internacional, és a dir, TV3 excepte les pel·lícules doblades i els esdeveniments esportius; i pel canal 11, la programació del Super3/Canal33 completa.

Després d’aquesta remodelació, ara pel canal 10 arriba la programació de TV3 completa tal com ho rep qualsevol població de Catalunya i es manté el Super3/Canal33 pel canal 11, que ja es rebia de forma completa. Ara, a més, també es pot rebre la programació de TVC Internacional, de manera que en alguns moments del dia es poden seguir des del País Valencià fins a tres programacions diferents de la Corporació Catalana.

Per a la Plataforma per la Llengua significa “un avantatge, per petit que siga, que alguns milers de persones d’arreu del País Valencià puguen veure incrementada l’oferta televisiva en llengua catalana”. De totes maneres, denuncien que solucions com la de pagament d’ONO no són el remei a la no arribada “normal” dels canals televisius en la llengua pròpia. Des de la Plataforma es reivindica, i ja des de fa molt temps, l’arribada de tots els canals de la Corporació arreu del País Valencià en condicions d’igualtat i gratuïtat semblants a les de qualsevol altre canal televisiu.

Comparteix

Icona de pantalla completa