Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig responsabilitza Rajoy que el PV haja perdut 6.700M€

RedactaVeu / València.

El secretari general del PSPV-PSOE i diputat, Ximo Puig, assegura que l’acció política de Rajoy en inversions i finançament ha portat el País Valencià a tenir “el 12% menys de renda per càpita que la mitjana nacional, el 31% d’exclusió social i ser la comunitat autònoma més endeutada”.

El secretari general del PSPV-PSOE i candidat a la Generalitat, Ximo Puig, ha denunciat aquest dimecres que “tots els pressupostos de Rajoy han discriminat la Comunitat Valenciana –per País Valencià-” ja que “les seues inversions mai han passat en aquests anys del 6% quan som l’11% de la població”, que han propiciat, al seu torn, “un finançament de 204 euros menys a l’any per a cada valencià de la mitjana nacional”.

A més, segons Puig, “aquesta setmana passada es va consumar la decisió per la qual la tercera capital d’Espanya, València, tampoc tindrà cap ajuda per a transport públic”, ha criticat Puig.

Per aquesta raó, el també diputat ha preguntat aquest matí en el Congrés dels Diputats al ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, si “considera que vosté i el seu govern estan tractant d’una manera justa i decent” el País Valencià, al temps que ha remarcat que “la solució no passa pel Fons de Liquiditat sinó que el problema real és el finançament autonòmic, la solució a un finançament just”.

En aquesta línia, Puig ha insistit que la solució és que es complisca la llei i es modifique el sistema de finançament” al mateix temps que ha denunciat que “l’acció política en inversions i finançament ha portat al fet que la Comunitat Valenciana, durant el seu govern, a perdre quasi 5.700 milions d’euros, quasi un bilió de les antigues pessetes, que tinga el 12% menys de renda per càpita que la mitjana nacional i el 31% d’exclusió social. Açò és la seua política”, ha denunciat,

‘La més endeutada de l’Estat espanyol’

En aquests moments “el que ha aconseguit la seua acció política”, ha dit en referència a Rajoy, és que el PV siga la comunitat més endeutada de l’Estat espanyol, “vosté i els seus amics de València. És veritat que la mala gestió també ha ajudat bastant”, ha subratllat Puig.

Montoro, que s’ha limitat a reconéixer que el País Valencià, al costat de Múrcia i Balears està infrafinançat, ha afirmat que la reforma del sistema de finançament s’abordarà després de les eleccions autonòmiques. En aquest sentit, Puig ha afirmat que “no solament maltracten els valencians, maltracten a tots els espanyols. El seu govern és un govern maltractador, a alguns més i a uns altres menys, i als que més, entre d’altres als valencians”.

Puig també ha criticat el fet que els representants dels empresaris valencians han necessitat set mesos perquè el ministre d’Hisenda els rebera. “I els diu sí, tenen raó; però no fa res”, ha subratllat el candidat socialista a la Presidència de la Generalitat Valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa