Diari La Veu del País Valencià
L’alcalde de Quatretonda ordena talar un arbre i portar la llenya a sa casa

RedactaVeu / Quatretonda.

La tala de l’arbre ha originat una forta polèmica al municipi de Quatretonda (Vall d’Albaida) des del primer moment, quan dilluns a les 16:00 h del migdia els veïns i veïnes van veure el que estaven fent els operaris de l’Ajuntament.

La polèmica, segons fonts del grup municipal de Compromís, ve donada per la singularitat de l’arbre -de gran port-, la seua antiguitat –prop de 40 anys-, pel poc nombre d’arbres als carrers de la localitat “i també per la manera com s’ha dut a terme, sense abans avisar ningú, ni consultar ni demanar opinió”.

De fet, i segons les mateixes fonts, els veïns immediatament demanaren als treballadors de l’Ajuntament que pararen i telefonaren l’alcalde, però sense obtindre resposta. Fins i tot una veïna s’abraçà a l’arbre intentant evitar la tala.

L’Ajuntament del PP no havia donat cap explicació de la tala de l’arbre fins que ahir pel matí Compromís fera públiques unes fotografies on es podia veure el tractor de l’Ajuntament entrant carregat amb la llenya de l’arbre a casa l’alcalde i demanara explicacions pels fets.

Va ser aleshores quan l’alcalde, José Luis Oltra (PP), respongué via la xarxa social twitter dient que així la llenya que crema ell ja no l’han de cremar els treballadors i damunt portar-la a sa casa és més ràpid que a l’ecoparc (antic camp de futbol, on solen anar les restes vegetals del municipi). En concret, la resposta de l’alcalde a Compromís diu: “Clar que sí, la que creme jo ja no l’han de cremar ells –en referència als treballadors municipals- i és més fàcil portar-la a ma casa que a l’antic camp de futbol”.

A més, el primer regidor va explicar que l’arbre s’ha talat “perquè feia malbé la vorera i perquè en una ocasió havia caigut un cimal”.

Compromís per Quatretonda retreu a l’alcalde que “talar arbres no és la solució”, sinó que “cal mantindre’ls nets perquè no suposen problemes a l’entorn i per als veïns i veïnes”, i afegeix com a exemple que a ciutats com València hi ha milers d’arbres i no es plantegen talar-los, a banda que la vorera està en perfecte estat.

A més, el grup municipal nacionalista també denuncia que els recursos materials i humans de l’Ajuntament “són de tot el poble i per a benefici de tot el poble i no per a ús personal de l’alcalde” i, per tant, “no hauria de fer ús d’ells”. En aquest sentit, Compromís proposa que les restes vegetals de podes s’emmagatzemen per a fogueres i paelles de festes del poble i/o que es donen als veïns més necessitats que poden passar fred els dies d’hivern. “L’alcalde s’ha proposat deixar #Quatretonda sense arbres. Ho hem de parar!”, denuncia Compromís.

@compromis4tonda

Comparteix

Icona de pantalla completa