Diari La Veu del País Valencià
El PP agita la batalla de la llengua amb la seua Llei de Senyes d’Identitat
Europa Press / València

Torró s’ha pronunciat així després de les esmenes presentades pel PP al text, en les quals proposa el reconeixement de la capacitat docent de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV) i Lo Rat Penat, així com la funció consultiva d’esta última.

Per al diputat d’esquerres “deixar la porta oberta al reconeixement dels títols de valencià de les entitats secessionistes és un despropòsit més que el PP pensa afegir al que ja és, de per sí mateix, un grandíssim despropòsit com la Llei de Senyes d’Identitat”. Al seu judici, el PP “està actuant absolutament a la desesperada per a conservar els vots” davant les pròximes eleccions locals i autonòmiques del mes de maig.

Puig assegura que el PP “intenta confrontar els valencians” perquè “sap que perdrà les eleccions”

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha assegurat aquest dissabte a València que el PP “sap que perdrà les eleccions i està intentant tornar als seus clàssics, que és enfrontar els valencians”, en relació a les esmenes presentades pel PP a la Llei de Senyes, en les quals ha proposat com a òrgans amb capacitat docent a la Real Acadèmia de la Cultura Valenciana (RACV) i Lo Rat Penat, aquest últim també amb facultat consultiva.

El socialista ha recordat que “arribem a un acord amb la Acadèmia Valenciana de la Llengua, i aqueix és l’espai d’acord”. “Ara el PP vol trencar perquè, simplement, va a perdre, i com va a perdre no li importa res el nostre País; no li importa ni el valencià ni els valencians, l’única cosa que els importa és intentar confrontar”, ha incidit.

Bellver (PP) acusa de radical i autoritària a l’oposició

El portaveu del PP en les Corts, Jorge Bellver, ha destacat aquest dissabte que el PP “sempre defensarà la llengua i tradicions valencianes enfront d’ingerències externes i internes” i ha apuntat que “estes últimes, les internes, són les més perilloses, perquè qüestionen des de dins les senyes que ens han identificat com a poble al llarg de la història”.

Enfront d’aquesta posició “radical, impositiva i autoritària”, Bellver ha assegurat que el Partit Popular i el Govern d’Alberto Fabra promouen la Llei de Senyes d’Identitat”.

“Tota l’esquerra, des del PSPV fins a Compromís, passant per Esquerra Unida, volen difuminar fins fer desaparèixer qualsevol element cultural, lingüístic, musical o tradició festiva popular valenciana”.

Comparteix

Icona de pantalla completa