Diari La Veu del País Valencià
[Vídeo] L’escola que volem. Hem vingut a defensar l’escola pública
Antonio Domínguez / Emilio Sánchez / València

Aquesta celebració ha començat amb un recorregut des de la plaça Sant Agustí, passant per la plaça de l’Ajuntament i que ha finalitzat a la Plaça de la Mare de Déu, en què s’ha llegit el manifest i posteriorment s’han realitzat actuacions de Muixerangues, danses, dolçainers, gegants i cabuts, batukades, xarangues i tabals procedents de comarques, entitats i col·lectius de tot el País Valencià.

La lectura del manifest a la crida obre pas a les tradicionals trobades d’Escola Valenciana, en les quals un any més s’aspira a tornar a superar els 200.000 participants.

Unes celebracions amb les quals Escola Valenciana reivindica un model educatiu en valencià i que en aquesta edició cobren rellevància per la proximitat de les eleccions municipals i autonòmiques i la possibilitat d’un canvi polític després de les mateixes.

En declaracions a La Veu el president d’Escola Valenciana afirma que “Nosaltres hui tenim ací a València ciutat la crida per l’escola que volem per a nosaltres, és una data històrica perquè és una cercavila que tenim per costum fer a les trobades però a més a més ocupem València ciutat per fer visible que la presentació de les trobades enguany la traguem al carrer directament ja que l’any passat la conselleria ens va censurar utilitzar una escola pública per a la presentació de les trobades. Ara mateix hi ha 19 trobades al País Valencia i una d’elles és a l’Alt Palància que són castellanoparlants”.

Per altra banda Ignacio Blanco, candidat a la Generalitat per EUPV, declara que “He vingut a defensar l’escola pública de qualitat, i denunciem el blindatge dels concerts que s’acaben de fer per a més d’una legislatura. El PP ja ha assumit que va a perdre les eleccions”.

Jaume Paulino, secretari general de Podem ciutat de València, afirma que “El dret a una educació laica pública i de qualitat és fonamental, l’escola a València deu ser clarament plurilingüe i els darrers 18 anys de govern del PP han fet de l’educació pública un lloc sense cap possibilitat de participació pública”.

Agustí Cerdà president d’ERPV declara que “He vingut per a defensar una escola amb un sistema únic d’ensenyament que no discrimine ningún”.

En les setmanes i mesos vinents es duran a terme trobades al llarg de tot el País Valencià.

Els assistents a la ‘Crida per l’escola que volem’, al final de la manifestació, a la Plaça de la Mare de Déu de València. Foto: ACN/ Jose Soler

A la ‘Crida per l’escola que volem’ han assistit representants del PSPV- PSOE, Compromís, Esquerra Unida del País Valencià, Esquerra Republicana del País Valencià, Els Verds, Podem, CUP, Comissions Obreres del País Valencià, UGT del País Valencià, Intersindical Valenciana, Confederació Gonçal Anaya, FAPA-València, FAPA- Penyagolosa, FAPA- Enric Valor, Associació de Directors d’Instituts, Associació Valenciana de Directors d’Infantil i Primària, STEPV, Federació d’Ensenyament de Comissions Obreres, Federació de Treballadors de l’Ensenyament de la UGT, SEPC, BEA, COS, València Laica, Acció Cultural, Ca Revolta, ACICOM, Societat Coral El Micalet, Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, Salvem el Cabanyal, Xúquer Viu, FOLC, Òmnium Cultural, Amics de la Bressola, Institut d’Estudis Catalans, FAPAC i Enllaçats per la Llengua.

>

>

Comparteix

Icona de pantalla completa